SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

DE CE NE TREBUIE UN SINDICAT

Idea infiintarii unui “Sindicat al cadrelor militare in rezerva “ s-a nascut ca raspuns firesc la o realitate NEFIREASCA a zilelor noastre , realitate care ne-a obligat pe noi, “ OSTASII MAI VECHI” ai acestei tari sa ne aparam in fata neghiobiei si inconstientei unei parti din CLASA POLITICA , aflata temporar si intamplator la putere , care, in disperare de cauza pentru lipsa unor solutii economice menite sa scoata tara din criza, a recurs si recurge sistematic la atacuri cu iz electoral care au drept scop divizarea societatii si invrajbirea ei impotriva unei categorii socio-profesionale care a fost si este in slujba poporului si tarii si nu a unei CLASE POLITICE sau a unui partid politic .
Constienti de necesitatea unei aparari ferme si hotarate impotriva atacurilor josnice lansate de diverse voci mai mult sau mai putin autorizate, un grup de ofiteri inimosi si curajosi au decis infiintarea unei organizatii sindicale care sa adune in jurul sau masa de pensionari militari sisa actioneze prin mijloace legale si legitime pentru asigurarea respectarii drepturilor fundamentale ale cadrelor militare , drepturi atribuite prin legi ale STATULUI ROMAN DEMOCRATIC .
Asa se face ca in primavera anului 2009, se infiinteaza in Bucuresti la initiativa unui grup de ofiteri condusi de col.(r)dr.MIRCEA DOGARU, S.C.M.D, organizatie care din prima clipa a luat pozitie si a luptat impotriva aberantelor legi propuse de “guvernul Boc“ prin care, cadrelor militare angajate in munca la institutii ale statului li se interzice cumulul pensiei cu salariul precum si impotriva “LEGII UNITARE A PENSIILOR” prin care se neaga dreptul militarilor la o lege separata a pensiilor , asa cum este in toata lumea civilizata si prin care societatea , statul intelege sa-i recompenseze pe aceia care si-au asumat sacrificiile si privatiunile unui serviciu in folosul poporului caruia ii apartin si pe care il apara . Incalcand principiul “contributivitatii “ si al echitatii sociale, un grup de frustrati nascuti din haosul postrevolutionar care se erijeaza azi in justitiari ai neamului, uitand si ignorand rolul jucat de militarii de buna credinta loiali poporului , in evenimentele cu care istoria ne-a blagoslovit in decursul timpului, incearca sa-i prezinte prin jigniri si calomnii drept profitori si nesimtiti , starnind ura poporului impotriva fiilor sai cei mai modesti si loiali . Actiunea fara precedent a acestui “grup de uzurparori de tara si neam “ nu este nici pe departe una responsabila si bine intentionata, ea lovind in ceea ce are un neam mai pret, si anume “OSTIREA SI SLUJBASII EI . Tuturor impostorilor care prin actiunile lor jignitoare si denigratoare lovesc OSTIREA neamului romanesc , le reamintesc cuvintele unui MARE SOLDAT al neamului romanesc, care adresandu-se in 1943 la Sibiu noii promotii de ofiteri, a tinut sa-i aminteasca primului “SOLDAT AL TARII ROMANESTI –REGELE ROMANIEI, ca “ ARMATA ESTE , SIRE, INCEPUTUL SI SFARSITUL UNUI NEAM .EA NU ESTE NUMAI O INSTITUTIE PE CARE SE REAZIMA PUTERNIC SI STATORNIC, DESTINUL NATIONAL, EA NU ESTE NUMAI TEMELIA DE PIATRA PE CARE VIATA NATIONALA POATE SA-SI TRAIASCA TOT FREAMATUL INNOITOR AL TRASNFORMARILOR SOCIALE . ARMATA ESTE NEAMUL INSUSI !!!!”
Alarmat, revoltat si scarbit de modul in care niste incompetenti si iresponsabili oameni politici lanseaza atacuri directe josnice si mincinoase la adresa unei categorii socio-profesionale extrem de disciplinata si toleranta-cum suntem noi, militarii –am decis ca este momentul ca si la Craiova sa infiintam filiala SCMD , filiala care prin forta numarului de membri dar mai ales prin calitatea umana a acestora, sa dea o riposta ferma acelora care ignorand regulile bunului simt si ale moralei crestine, legile democratiei , incearca sa invrajbeasca societatea atentand la linistea si pacea sociala.
Este inadmisibil ca astazi, la 20 de ani de la EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE ’89 , cand ARMATA cu ostasii ei de atunci , multi dintre ei pensionarii de azi, a jucat un rol hotarator si decisiv in schimbarea destinului politic si drumul viitor al acestei tari sa ne confruntam cu o astfel de mentalitate retrograda conform careia OSTASII NEAMULUI , multi dintre ei, eroi in viata sunt catalogati ca “ NESIMTITII “ de azi, cu pensii “nejustificat de mari, care afecteaza bugetul tarii “ in asa masura incat cetateanul de rand o duce din ce in ce mai greu. Cu astfel de minciuni politicienii impotenti de zi, multi dintre ei urmasii NOMENCLATURISTILOR SI COMUNISTILOR de ieri, intuneca mintile oamenilor instigandu-i la ura si revolta impotriva ostasilor tarii de ieri si de azi , cetateni onesti care si-au pus viata si linistea lor in joc pentru a fi tarii lor mai bine . Asemeni politrucilor de ieri care ne-au intunecat mintile si ne-au amarat tineretile cu sloganuri bolsevice , politizand ARMATA si care prin actiunea lor si deciziile aberante au CONTRAPUS in DECEMBRIE 89 ostirea, poporului revoltat, POLITRUCII DE AZI erijati in politicieni europeni, cu staiff, incearca in inconstienta si neputinta care ii caracterizeaza sa provoace dispretul cetateanului onest fata de militarii de profesie. Nimic mai trist pentru o Romanie a anului 2010 , tara membra a UE si NATO, decat aceasta atitudine jignitoare si denigranta la adresa armatei.
Prin aceste actiuni si atitudini se incearca de fapt distragerea atentiei cetateanului si ostasului de la realitatile cotidiene in care poporul o duce tot mai greu devenind mai sarac si mai bolnav ca ieri, in timp ce potentatii momentului ii sfideaza cu averi colosale facute din jaf si coruptie , beizadelele lor ocupand functii in stat si in institutiile europene. Acest cancer al societatii romanesti a cuprins si ARMATA care se confrunta cu grave probleme de inzestrare cu tehnica militara moderna , lipsa conditiilor decente de munca si trai, imixtiuni ale politicului in actul de decizie militara si in politica de personal unde promovarile in functie si avansarile in grad (mai ales la gradul de general ) se fac pe criterii clientelare , apartenenta la un partid sau altul, sau spaga .
Sfidand si nesocotind rolurile si traditiile armatei , politicienii de azi , prin actele lor inconstiente au distrus scara valorilor militare facilitand intrarea in sistemul militar pe filiera indirecta a fiilor si nepotilor lor, impotenti fizic si intelectual , care nu si-au gasit gasit un rost in viata civila , unde concurenta si valoarea profesionala incep sa fie tot mai restrictive.
Pentru toate aceste anomalii, dar si pentru imbunatatirea nivelului de trai al militarilor, SINDICATUL isi propune sa militeze activ prin toate mijloacele luptei sindicale , manifestandu-se in viata sociala a tarii ca o forta activa , intransigenta hotarata si demna .
NIMIC din ce ne apartine, urmare a muncii pe care am depus-o in folosul societatii si AVAND CA BAZA PRIVATIUNILE la care am fost supusi atat noi cat si familiile noastre in decursul timpului cat am slujit sub juramant NU ESTE NEGOCIABIL CU CEI CARE INTAMPLATOR SI TEMPORAR SE AFLA AZI LA GUVERNARE .
Putinul cu care societatea ne-a recompensat efortul depus in slujba tarii si privatiunile la care am fost supusi , nu contituie nici pe departe un “privilegiu” , el fiind un act normal de recunoastere si respect fata de o categorie de cetateni onesti care si-au asumat in mod voluntar si constient RISCUL SI ONOAREA de a se afla non stop in slujba tarii si poporului, respectandu-si juramantul dat .
DREPTUL LA O PENSIE DECENTA care sa ne asigure o batranete linistita dupa o viata zbuciumata nu constituie un privilegiu asa cum neavenitii si ignorantii incearca sa intoxice opinia publica , el este un drept dobandit legal in baza unor legi si nu in urma unor abuzuri si pentru asta NU IL VOM NEGOCIA cu nimeni .
A afirma azi , intr-un stat democratic , cu nerusinare ca dreptul la pensie , castigat prin munca si garantat de lege , nu este legat de CUANTUMUL PENSIEI , inseamna a goli dreptul castigat , de CONTINUT , adica tocmai de modul de calcul a pensiei si valoarea ei. Conform acestei gandiri bolsevice si totalitariste , inseamna ca de azi inainte oricine se va gasi la guvernare poate sa incalce principiul NE-RETROACTIVITATII unei legi emitand legi noi in baza carora se anuleaza , se NATIONALIZEAZA ce s-a castigat anterior. Daca pentru asta s-a murit in Decembrie ’89, inseamna ca s-a murit degeaba , iar faptele noastre de atunci s-au consumat in zadar.
Gestul necugetat si iresponsabil al celor care au inclus in categoria “pensiilor speciale nesimtite “ si “pensile militare de stat “, de fapt singurele pensii care ar trebui sa fie legiferate printr-o lege separata, asa cum se regaseste in toate statele member NATO, este cu atat mai grav cu cat atenteaza la cea mai de pret avere a militarilor, si anume ONOAREA MILITARA , calitate fara de care nu este posibila dobandirea si mentinerea statutului de cadru al armatei .
Atacul direct la ONOAREA MILITARA constituie un afront pe care il vom sanctiona cu fermitate mai ales ca el vine din partea unora care nu au cunoscut si nu vor avea cinstea si onoarea de a cunoaste rigorile vietii militare .
Toate actiunile sindicale menite a apara dreptrile si valorile militare se vor desfasura in spiritual ONOAREI SI DEMNITATII MILITARE , avand ca baza principiul respectului fata de legile in vigoare , a normelor si legilor democratice ale statului roman pe care l-am slujit cu devotement, a cinstirii ARMATEI ROMANE , institutia in care ne-am format ca ca oameni, cetatieni si luptatori si in cadrul careia am actionat servind interesele legitime ale poporului .
PENTRU TOATE ACESTEA dar si pentru tot ce ne va rezerva viitorul s-a infiintat SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE “ din care si tu poti face parte, stimate camarad de arme , pentru ca numai impreuna vom reusi sa ramanem ce am fost dintotdeauna, SOLDATI ONESTI SI LOIALI TARII SI POPORULUI .
SA NU UITAM CA UNIREA FACE PUTEREA .

Presedintele filialei DOLJ a SCMD
Col.(r) MISU NAON

Scurt istoric

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) functioneaza conform legislatiei romane in vigoare, fiind autorizat ca persoana juridica prin Sentinta Civila nr. 83/18.08.2009 a Judecatoriei Sector 1 Bucuresti (Dosar nr.264/299/2009) - Conturi bancare: BANCA ROMANA DE DEZVOLTARE, AGENTIA CAROL, RO41BRDE441SV79262374410 ; PIRAEUS BANK, AGENTIA RITMULUI, RO47PIRB4235725028001000 - Cod fiscal: 26096263

Filiala Dolj a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate s-a constituit pe data de 21.12.2009, la initiativa unor cadre miliatare in rezerva din Craiova, care avand cunostiinta despre existenta sindicatului infiintat in Bucuresti in primavara anului 2009, s-au gandit ca si Craiova, respectiv judetul Dolj trebuie sa se alature eforturilor de aparare a drepturilor cadrelor militare in rezerva(retragere) sau active. La sedinta de constituire a filialei au participat un nr de 27 cadre militare in rezerva din Craiova, alte 13 din cele care isi exprimasera adeziunea la sindicat, neputand participa. Din partea SCMD, la sedinta au participat Col. (r) Dogaru Mircea, presedintele sindicatului si lt.col. (r) Apostol Catalin, vicepresedinte al sindicatului.

Sedinta a consfintit constituirea filialei Dolj a SCMD ca si conducerea filialei , aleasa in cadrul sedintei membrilor fondatori a filialei , pe data de 17.12.2009, dupa cum urmeaza:
presedinte : col(r) Naon Misu
vicepresedinte: Cpt.Cdor. (r) Giuran Gheorghe
vicepresedinte: lt.col(r) Puiu Nicolae
secretar general:col(r) Lungu George
trezorier: Col.(r) Rosca Marian
responsabil probleme de comunicare si IT: col. (r) Neacsu Marin
responsabil probleme mass media :col. ing. (r) Tabacu Constantin