SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 22 august 2011

Modificare Locatie Adunare General 25.08.2011

Din cauze obiective Adunarea Generala din data de 25.08.2011, se va desfasura la Sala Oglinzilor de la Biblioteca Franceza, str. Mihail Kogalniceanu, intre aceleasi ore: 12.30 - 15.00.


Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova

luni, 15 august 2011

Urari de Sf. Maria

            Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova urează tuturor care poartă numele Sf. Maria, multă sănătate, fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor.
        
         LA MULŢI ANI! 


marți, 9 august 2011

Recomandare pentru membrii de sindicat

           Pentru elucidarea modalităţilor în care ne-au fost calculate pensiile membrii de sindicat pot trimite cererile anexate la instituţiile abilitate în acest sens, şi anume: Casele sectoriale de pensii, Unităţile în care ne-am desfăşurat activitatea sau la arhivele naţionale, funcţie de perioada de activare şi statutul unităţii desfiinţată sau în activitate.






Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova

DECIZIE PRESEDINTE SCMD

     

   Vă prezentăm alaturat decizia nr.5/08.08.2011 a SCMD


Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova

luni, 1 august 2011

Ziarul SCMD Filiala 1 Craiova nr. 4






Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova

Intalnirea USL - SCMD

           La initiativa şi solicitarea deputatei ALINA GORGHIU, duminică 31.08.2011, ora 11.00, a avut loc întâlnirea cu membrii SCMD, intâlnire oglindită în presă:

      ZIUA VECHE

Întâlnire USL-SCMD

Scris de : Marin Neacșu 2011-08-01 08:25

       Duminică, 31 iulie 2011, la Craiova, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor filialei Dolj a SCMD cu unii membri ai USL, mai concret ai PNL: deputat Alina Gorghiu, senator Mircea Diaconu, deputat Ionuţ Stroe şi Elena Cobuz, membru SCMD, consilier pe probleme militare al Alinei Gorghiu.



Întâlnirea a debutat cu o discuţie internă între sindicalişti – veniţi în număr destul de mic, dar din motive obiective – şi doamna Cobuz, având ca subiect pensiile militare şi modul în care departamentul juridic al SCMD se implică în rezolvarea problemelor sindicaliştilor. După sosirea celorlalţi invitaţi, discuţia s-a axat pe modul în care USL se implică şi se va implica pe aspecte ce ţin de legea unitară a pensiilor, respectiv reintroducerea pensiilor militarilor şi a celorlalte structuri din Sistemul Naţional de Apărare în sistemul pensiilor ocupaţionale. Alina Gorghiu a dat asigurări că aceasta este una din priorităţile USL imediat după câştigarea alegerilor din 2012, dar a cerut sprijinul SCMD şi al tuturor celor interesaţi, în realizarea unui proiect de lege viabil, fiabil şi documentat, până la momentul alegerilor.

      Senatorul Mircea Diaconu a atras atenţia rezerviştilor militari să nu cadă în plasa abil întinsă de guvernanţi şi să nu accepte jumătăţile de măsură, respectiv principiul contributivităţii, atât timp cât armata îşi desfăşoară activităţile după o lege separată, care o privează de drepturile celor care se supun principiului contributivităţii. “ Aici este vorba de respectarea unor principii şi nu de cuantumuri ”, spunea domnul senator, adăugând: “Hai să ne ţinem de mâini, hai să fim uniţi, să deratizăm odată ţara aceasta . Ne aflăm într-o ţară sub ocupaţie şi nu putem izbândi decât împreună !”
       Vizavi de principii, deputatul Alina Gorghiu spunea: „Eu, dacă vom câştiga alegerile, într-o revizuire a legii pensiilor, nu pot trece peste principiul neretroactivităţii legilor sau peste cel al dreptului câştigat ! Sunt principii de drept peste care nu se poate trece.”
       S-a pus în discuţie şi modul în care unii parlamentari USL au votat OUG 1./2011, cu accent pe cazul Nini Săpunaru. Alina Gorghiu a menţionat că este vorba probabil de o greşeală a sistemului electronic deoarece domnul Săpunaru a votat ca şi ceilalţi colegi de partid. În lămurirea acestui aspect, deputatul Nini Săpunaru a cerut tuturor organelor abilitate, verificarea modului în care i s-a înregistrat votul.


Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova


APEL UMANITAR




      Filiala SCMD Craiova este alături de familia îndurerată a celui care a fost colegul nostru Mr.(r) NADOLU GHEORGHE, un om de o înaltă ţinută morală şi profesională, un cercetaş adevărat.
     Având în vedere faptul că familia regretatului nostru coleg trece printr-o situaţie financiară deosebită, FACEM UN APEL CĂTRE TOŢI MEMBRII NOŞTRI DIN SINDICAT, ÎN SPECIAL CERCETAŞII, PE CARE ÎI RUGĂM SĂ CONTRIBUIE, DUPĂ POSIBILITĂŢI, CU O ANUMITĂ SUMĂ DE BANI, PENTRU A AJUTA FAMILIA SĂ DEPAŞEASCĂ ACEASTĂ GREA SITUAŢIE.
      Lista cu cei care doresc să contribuie, se găseşte la sediul sindicatului şi este deschisă până pe data de 10.08.2011.
      Colegii care doresc să participe la funeralii îi informam că acestea vor avea loc în data de 02.08.2011 orele 11.30. Trupul neînsufleţit este depus la domiciliu, Str. Brazda lui Novac, Bl. A9 ap. 4. Înhumarea va avea loc la Cimitirul NORD.
        Dumnezeu să-l odihnească în pace.


 
Biroul Operativ al Filialei SCMD Craiova