sâmbătă, 13 martie 2010

A SUNAT DESTEPTAREA

Stimati colegi,sindicalisti

Lucrurile incep sa se miste, sa prinda contur . Nu stim in ce masura , dar in mod cert, scrisorile si apelurile noastre l-au facut pe Ministrul Apararii sa convoace in regim de urgenta unii factori de raspundere din Sistemul National de Aparare ca si reprezentanti ai asociatiilor militarilor in rezerva si veteranilor pentru a discuta legea pensiilor . Ursul a iesit din hiberbare . Efectele si rezultatul sunt inca departe , dar suntem pe un drum bun.
Mai avem mult de munca , dar nu ne lasam . Noi in Craiova am avut intalniri cu parlamentarii de Dolj din PNL si PSD . Rezultatul s-a materializat pana in prezent in doua interventii in senat si camera deputatilor pe tema legii unitare a pensiilor ca si sprijinul expres al domnului senator Mario Ovidiu OPREA care a facut ca scrisoarea noastra deschisa sa ajunga in mapa domnului ministru Oprea Gabriel pe care nu il vom mai numi general , pana nu va arata ca merita gradul si haina cu care suntem convinsi ca se mandreste . Il anuntam pe aceasta cale pe domnul ministru ca daca nu va apara deschis si fara echivoc haina si gradele militare , onoarea si mandria armatei romane , pentru armata romana nu va mai fi niciodata un fiu al ei, va fi sters din toate cataloagele scolilor si cursurilor militare absolvite si nu va fi invitat la aniversarea nici unei promotii din care face inca parte . Ii multumim din nou domnului senator Mario Ovidiu Oprea pentru tot sprijinul acordat.
Ce ne facem cu parlamentarii PDL ? Se pare ca au intrat in silentium total, ca nu raspund la nici un apel . Noi am luat initiativa de a apela la ei individual, nu ca parlamentari PDL, ci ca parlamentari de Dolj, trimitandu-le un nou apel , pe adresele de mail, pe adresele de acasa , pe adresele de la sediile partidelor, si ii vom contacta si telefonic pentru a fi convinsi ca nu au cum spune mai tarziu ca nu au primit invitatia noastra la discutii. Pe unde vor merge , pe unde se vor opri, pe unde vor dormi, si in paturile amantelor , vor da de noi, si nu vor scapa pana nu vor da socoteala. Va sfatuim ca daca ati intampinat aceeasi dificultate in a-i contacta pe parlamentarii PD-L , sa faceti la fel, sa ii sculati din somn , sa ii trageti de maneca, sa nu ii lasati pana nu isi vor aduce aminte ca noi i-am pus unde sunt si tot noi ii vom da jos daca nu se achita de sarcinile de parlamentari ai urbei care i-a ales. Imi amintesc fara sa vreau o anectoda .. “ un profesor universitar , e trezit din somn, la ora 4 dimineatza de un apel telefonic : alo, domnul profesor Popescu ? da , raspunde profesorul buimac .-ce faceti, vine intrebarea , dormiti? –da , ce sa fac la ora asta , dorm , normal – da .. zice vocea tu dormi si noi invatzam, dumnezeii matii !!!”
Asa si cu parlamentarii nostri de Dolj : ei dorm si noi ne pierdem pensiile .
VOM SUNA DESTEPTAREA SI PENTRU EI CUM AM SUNAT-O SI PENTRU DOMNUL MINISTRU !

PS Va trimitem mai jos , modelul de scrisoare pe care am trimis-o personalizat fiecarui parlamentar de Dolj . Puteti aplica aceeasi metoda, si astfel vom sti cum stam si vom putea monitoriza votul fiecaruia cand se va vota legea . PE EI FRATILOR !DATI-I JOS DIN PAT, DIN MASINI, DIN CASA , DIN AVION, DIN VILE . ADUCETI-I CU PICIOARELE PE PAMANT .

FILIALA DOLJ A SCMD

DOMNULE SENATOR,


Este a doua oara cand incercam sa apelam la domnia voastra pentru a afla care va este pozitia vizavi de legea unitara a pensiilor si implicatiile ce decurg din eventuala votare. Apelul initial a fost adresat tuturor parlamentarilor de Dolj si spre onoarea domniilor lor, pana acuma au raspuns apelului nostru doar parlamentarii membrii ai partidelor din opozitie. Iar raspunsul acestora nu a fost pur formal, el s-a concretizat in interventii si luari de pozitie in senat si camera deputatilor , vizavi de problemele sesizate de noi. Singurul partid care inca nu a raspuns invitatiei sindicatului nostru de a participa la discutii e PD-L. Sa fie asta un semn ca parlamentarii PDL au ordin sa nu intre in contact cu alegatorii ? Daca la apelul comun, ca membru PD-L nu ati binevoit sa raspundeti, ne-am gandit sa va abordam ca simplu parlamentar de DOLJ , si sa individualizam apelul. In acest fel vom cunoaste si noi daca domnul senator Radu BERCEANU ales in colegiul nr. 1 de Dolj , este interesat de doleantele celor ce l-au ales iar la alegerile ce vor veni, rezultatul raspunsului dumnevoastra se va vedea in numarul de voturi pe care il veti obtine. Va informam-daca nu stiati- ca au trecut vremurile cand populatia vota dupa cum i se spunea, iar votul uninominal isi va face efectul. Astfel veti fi pus in situatia sa dati socoteala si alegatorilor carora nu le-ati respectat apelurile, si partidului care va pierde pe mana dumnevoastra .
Acestea fiind spuse, pentru a nu rapi prea mult din timpul dumnevoastra pretios, va trimitem alaturat, spre studiu pentru a discuta pe marginea acestuia intr-o eventuala intalnire,” Avizul consiliului legislativ pe legea unitara a pensiilor “, in speta capitolele ce se refera la pensiile militare , care fac obiectul interventiei noastre. In felul acesta vom scuti timp pretios si vom veni toti la intalnire cu lectiile invatate. Va rugam cu respect - inca- sa studiati aspectul si sa ne dati un raspuns clar daca si cand puteti sa dati curs invitatiei noastre . Tinem sa va anuntam ca raspunsul se doreste a veni cat mai repede, eventual pana la campania electorala pentru viitoarele alegeri, si daca e posibil , si inainte de votarea legii pensiilor in parlament . Altfel, va fi prea tarziu si pentru noi si pentru dumneavoastra.
Ca o concluzie, la sfarsitul discutiilor am dori sa ne raspundeti transant la doua intrebari:
- aţi fost de acord cu Legea 329/2009 si daca da , ati realizat impactul pe care aceasta il are asupra familiilor militarilor luandu-le dreptul la munca sau dreptul la pensie ?
- cum veti vota viitoarea lege a pensiilor avand in vedere implicatiile acesteia asupra intregii societati ?

Filiala Dolj a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate