SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 7 decembrie 2012

Scrisoare deschisă CoPreședinților USL


       Prezenta scrisoare a fost înmânată personal dlor. Victor PONTA, Crin ANTONESCU şi  Daniel CONSTANTIN de către Preşedintele SCMD Filiala 1 Craiova şi Preşedintele Asociaţiei Militarilor PROCONCORDIA cu ocazia Mitingului electoral din data de 07.12.2012 desfăşurat la Sala Polivalentă sin Craiova.
         
           Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova








         










FILIALA CRAIOVA S.C.M.D.                      ASOCIAŢIA MILITARILOR „PROCONCORDIA”


 Scrisoare Deschisă Copreşedinţilor U.S.L,

         
         Consecvenţi în atitudine şi comportament faţă de alianţa USL, singura soluţie şi alternativă pentru a salva România de „ciuma portocalie”, fiind loiali şi devotaţi intereselor naţiunii române şi ale statului naţional unitar român, militarii rezervişti din regiunea sud-vest Oltenia, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare şi ai Asociaţiei Militarilor „PROCONCORDIA”, au acţionat şi acţionează pentru mobilizarea la vot a tuturor cetăţenilor responsabili, asigurând astfel condiţiile câştigării alegerilor din data de 09 decembrie 2012.
       Încrezători în potenţialul şi capacitatea alianţei USL de a asigura condiţiile unei guvernări stabile şi eficiente în interesul cetăţeanului român, în forţa şi tăria de a face faţă presiunilor interne şi externe ale grupurilor de presiune ostile intereselor României, militarii rezervişti s-au alăturat încă de la constituire eforturilor acestei construcţii politice pentru coagularea şi unirea tuturor energiilor pozitive din societatea românească, capabile să înfăptuiască marea schimbare.
      Convinşi fiind de bunele dumneavoastră intenţii pentru repararea cât mai grabnică a nedreptăţilor comise de către guvernările Băsescu – Boc – Ungureanu categoriei socio-profesionale a militarilor, dar şi a altor categorii de cetăţeni, dorim să vă aducem în atenţie câteva dintre frământările noastre, legate de reformele pe care urmează să le implementaţi în instituţiile fundamentale ale statului, în administraţia centrală şi locală şi, nu în ultimul rând în societatea românească.
         Armata ca instituţie fundamentală a statului de drept trebuie să rămână apolitică şi echidistantă faţă de forţele politice din societate, promovările şi avansările în funcţie şi grad a militarilor făcându-se numai pe baza competenţei profesionale şi a meritelor şi nu pe bază de clientelism şi recomandare de partid.
       Forţa şi tăria unei armate constă în competenţa, profesionalismul şi motivarea corpului de cadre, iar pentru aceasta trebuie ca urgent să se pună capăt practicilor de intrare în sistem pe filiera „indirectă” şi a promovărilor pe bază de relaţii, în afara regulilor şi legilor în vigoare.
      Politizarea corpului de cadre şi a instituţiei în ansamblul ei constituie o gravă eroare, cu implicaţii şi consecinţe asupra democraţiei şi a statului de drept, precum şi alterarea imaginii şi relaţiilor armatei române cu celelalte armate ale statelor membre NATO şi UE.
     Conducerea armatei române trebuie încredinţată prin decizie politică unei personalităţi capabilă să înţeleagă rolul şi menirea acestei verigi importante a statului de drept, în măsură să asigure climatul şi condiţiile unei bune funcţionări a instituţiei, bun comunicator în plan intern, dar şi extern, o elită autentică a societăţii care să se impună prin pregătire profesională, patriotism, moralitate şi erudiţie.
          Simbol al statalităţii, armata se bucură de cea mai mare încredere în rândul societăţii şi pentru aceasta ea trebuie să fie condusă de către o personalitate politică credibilă şi apreciată de români şi nu de către „clienţi de partid” şi „traseişti politici” care îşi negociază obţinerea funcţiei după „reguli” şi „principii” străine onoarei şi demnităţii oricărui militar.
          Din respect pentru militarii cinstiţi şi oneşti ai acestei ţări, dar mai ales pentru prestigiul armatei, vă rugăm, domnule preşedinte, ca în viitorul guvern al României, să nominalizaţi şi să susţineţi la conducerea Ministerului Apărării Naţionale o personalitate politică în măsură să se ridice la nivelul instituţiei pe care o va administra, capabilă să înţeleagă şi continue reformele începute de către actualul ministru, dar şi să întreprindă şi implementeze altele noi, în aşa fel încât armata să devină cu adevărat profesionistă, un garant al democraţiei şi statului naţional unitar, partener credibil al armatelor din NATO şi UE.
      Dacă însă va fi nominalizată în fruntea M.Ap.N. o persoană mediocră, semidoctă şi aservită unor interese ostile instituţiei pe care o va conduce, veţi da încă o lovitură corpului de cadre în activitate şi din rezervă, contribuind astfel la slăbirea încrederii acestora în factorul politic responsabil de buna administrare a treburilor ţării.
     În schimb, dacă veţi înţelege mesajul nostru şi veţi ţine cont cu adevărat de interesele instituţiei militare, veţi contribui la întărirea unităţii corpului de cadre şi, implicit, la întărirea armatei române.
     Asigurându-vă încă o dată de întreaga noastră disponibilitate şi de întregul nostru sprijin, convinşi fiind că electoratul român vă va acorda încrederea şi votul, aşteptăm ziua schimbării în care adevărul va lua locul minciunii, profesionalismul imposturii, iar dreptatea abuzului.


            PREŞEDINTELE                                                 PREŞEDINTELE                    
FILIALEI S.C.M.D CRAIOVA                     ASOCIAŢIEI MILITARILOR „PROCONCORDIA”
Col.(r)                                                              Col.(r)

            Ioan Mişu NAON                                           George LUNGU