vineri, 6 septembrie 2013

Lia Olguta VASILESCU - membru de onoare

Olguţa Vasilescu – membru de onoare

Scris de Marin NeacşuMiercuri, 04.092013, Primarul Craiovei, prima femeie primar al unui mare oraş al ţării, Olguţa Vasilescu, a participat la adunarea generală a Filialei Craiova a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Este deja cunoscut faptul că filiala Craiovei a sindicatului este prima filială care a semnat un act de colaborare cu filialele partidelor din USL pentru sprijin reciproc încă dinainte de alegeri. Este de asemenea ştiut faptul că tot filiala Craiova este prima filială a SCMD care a acordat titlu de membru de onoare unei persoane, tot doamnă, Senatorul Cristiana Anghel, aşa cum este ştiut că membrii filialei au susţinut activ pe baza convingerilor proprii candidaturile USL în Craiova având partea lor de contribuţie la succesul celor două doamne la alegeri împotriva fostului primar Solomon.
   

Alegerea sau orientarea se pare că au dat roade, cele două doamne având fiecare rolul ei bine definit în susţinerea revendicărilor rezerviştilor în Parlament şi USL. Recunoscând astfel rolul doamnei primar în medierea şi facilitarea întâlnirilor cu membrii marcanţi ai conducerii PSD şi mă refer aici la domnii Ponta şi Duşa, dar în mod deosebit la ultima, de la Calafat care a determinat introducerea urmată de aprobarea în regim de urgenţă în Camera Deputaţilor a legii 241/2013, legea reparatorie privind pensiile militarilor afectaţi de deciziile de revizuire, filiala Craiova a SCMD, a decis acordarea unei Diplome de Excelenţă şi a titlului de Membru de Onoare al Filialei Craiova a SCMD doamnei Olguţa Vasilescu. Evenimentul s-a produs în Sala Oglinzilor de la sediul PSD Dolj care a găzduit de mai multe ori pe baza bunelor relaţii dintre cele două formaţiuni, şedinţele filialei SCMD care nu are încă un sediu propice sau o sală proprie de adunări. La activitate au participat aproximativ 50 de membri ai filialei care au aplaudat prezenţa doamnei primar şi acordarea titlului de membru de onoare.


Ceremonia acordării a fost simplă şi fără farafastâcuri. La ea au mai participat pe lângă cei deja menţionaţi, şi preşedinţii altor structuri asociative ale rezerviştilor sau poliţiştilor şi jandarmilor cu care filiala SCMD Craiova are bune relaţii. Pe lângă diploma şi însemnele de membru de onoare, doamna primar a primit şi un frumos buchet de trandafiri şi aplauze la scenă deschisă. Mulţumind pentru toate, doamna primar s-a arătat încântată de titlului acordat, ca şi de boneta primită, care – a spus – completează de minune o ţinută militărească pe care o are şi pe care le va purta când va avea ocazia, cu mare plăcere. În cuvântul său doamna primar a menţionat că ceea ce a făcut pentru rezervişti a făcut pentru că era necesar, i s-a părut corect şi normal în condiţiile în care şi rezerviştii o ajutaseră la greu dar mai ales pentru că este olteancă şi oltenii când se lipesc de cineva dacă nu sunt înşelaţi, cu greu se dezlipesc. În continuare doamna primar a menţionat o parte din promisiunile făcute craiovenilor de care s-a achitat ca şi ce are de gând, în plan să facă în continuare, apoi a venit rândul rezerviştilor să pună întrebări şi să ridice unele probleme de ordin cetăţenesc. Toate problemele au fost notate, la unele s-a răspuns pe loc, la altele s-a promis că vor fi studiate şi rezolvate în măsura posibilităţilor.


Concluzia este: Filiala SCMD Craiova ştie să-şi aleagă prietenii, ambele doamne membre de onoare remarcându-se prin fair play şi solicitudine faţă de cei care şi-au pus speranţele în ajutorul lor.


După plecarea doamnei primar de la întâlnirea rezerviştilor, aceştia au continuat şedinţa discutând probleme interne. Menţionez doar faptul că oltenii şi-au manifestat la un ison nemulţumirea faţă de ultimele decizii şi declaraţii ale conducerii centrale a Sindicatului în special domnii Dogaru şi Pricină, iar dezacordul lor se va concretiza într-un document intern ce va fi remis Comitetului Director al sindicatului.