SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Comunicat

COMUNICAT

Vineri, 4 decembrie 2015, s-a întrunit Comisia Reprezentanților M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., precum și reprezentanții unor sindicate din M.A.I. și unele asociații ale militarilor rezerviști. Reprezentantul S.N.P.P.C. și al Asociației Militarilor RO.MIL prezent la discuții atrage atenția asupra faptului că prin ordonanță de urgență (fapt ilegal de a aduce modificări unei Legi Organice) se dorește „uitarea” și amânarea de la aplicare a Legii Pensiilor Militare  de Stat, lege reparatorie a nedreptăților și abuzurilor comise asupra militarilor români de către camarilla BOC – BĂSESCU – F.M.I, în anul de tristă amintire 2010.
La discuții a atras atenția poziția și atitudinea ostilă a reprezentanților M.Ap.N. care și-au manifestat susținerea pentru amânarea aplicării legii, precum și necesitatea modificării în esență a acestei legi.
În aceste condiții Asociația Militarilor RO.MIL alături de celelalte asociații și organizații, care apără drepturile tuturor militarilor, își manifestă dezaprobarea față de modul în care sunt tratați militarii armatei române active și în rezervă de către actualul guvern, și solicită Președintelui României, în calitate de Comandant Suprem  să stopeze acest abuz, în numele democrației, dreptății și „a lucrului bine făcut”
Neacordarea drepturilor Legitime, câștigate în mod democratic prin lege organică, constituie un atac la principiile și rațiunile statului de drept, acest abuz neputând să rămână nesancționat.
Camarazi, dacă istoria se repetă, și nedreptatea se va repeta, trebuie să fim și să rămânem uniți.
Meditați, meditati și decideți!

PREȘEDINTELE  SCMD  FILIALA 1 CRAIOVA
COL.(r.)
Ioan  Mișu  NAON