SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

marți, 7 septembrie 2010

RUGA LUI DUMNEZEU

               DOAMNE, DUMNEZEUL NOSTRU, ROGU-TE STĂRUITOR, SĂ-L IEI LA TINE SUS ŞI SĂ AI GRIJĂ DE EL, DE PREACREDINCIOSUL TĂU COPIL, MARIN ŞOIMAN!


               Pentru o mai uşoară identificare, îmi permit cu smerenie, să-ŢI dau câteva date biografice legate de cariera militară de mai bine de treizeci de ani, pusă în slujba naţiunii, pentru protecţia şi siguranta ei, care în actualele condiţii s-au diminuat îngrijorător de mult.



               A fost locotenent la Pleniţa, căpitan la Caracal, maior, lt.cololonel şi colonel la Craiova, comandant de pluton, comandant de baterie, şef de stat major de unitate, comandant de unitate şi şef de compartiment al unei mari unităţi mecanizate.



                În toate funcţiile enumerate mai sus, col. MARIN ŞOIMAN, şi-a exercitat atribuţiile funcţionale la cei mai înalţi parametrii, cu tact, demnitate, exigenţă şi, nu în ultimul rând, mult respect şi dragoste faţă de subordonaţi, fapt pentru care, a fost apreciat, respectat, stimat, avansat în grad şi promovat în funcţie.



                A căzut un partid, a căzut un guvern, urmează să cadă un preşedinte - toate sunt implacabil efemere, cum de altfel este şi viaţa - dar, col. MARIN ŞOIMAN s-a ridicat, s-a ridicat la cer, de unde, sub oblăduire DUMNEZEIASCĂ, ne priveşte cu dragoste camaraderească şi ne apară de apocaliptica şi sângeroasa represiune declanşată de forţe malefice, ostile armatei şi implicit naţiunii.



                Unii dintre noi le-au identificat, alţii nu, dar cu siguranţă, col. MARIN ŞOIMAN ştie cine sunt şi, urmează să execute foc concentrat cu divizionul asupra lor.






                DUMNEZEU să te odihnească în pace, camarade ŞOIMAN!






                Col.rz. Marius POROINEANU.