SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

joi, 19 mai 2011

COMUNICAT



      În după-amiaza zilei de 18.05.2011 şi în dimineaţa zilei de 19.05.2011, la Craiova au continuat întâlnirile dintre Biroul Operativ al Filialei Dolj a SCMD şi partidele care compun USL, respectiv PNL Filiala Dolj şi PC Filiala Dolj.
     La întâlnirea cu membrii PNL Dolj au participat dl. Deputat Ionuţ STROE, dl. Pavel BADEA, candidat din partea PNL la Primăria Craiova, dl. Silviu DUMITRU, fost Prefect al judeţului Dolj, vicepreşedinţi şi membrii din Biroul Judeţean PNL.
   În cadrul dezbaterilor purtate pe marginea PROPUNERILOR FILIALEI DOLJ A SCMD o atenţie deosebită a fost acordată punctelor de vedere referitoare la DREPTUL MILITARILOR la o pensie ocupaţională în care să li se recunoască atât CONTRIBUŢIA LA BUGETUL STATULUI în decursul carierei dar şi dreptul la o justă şi echitabilă COMPENSARE a privaţiunilor, constrângerilor, limitărilor şi interdicţiilor pe care cariera militară le presupune. Ambele părţi au căzut de acord asupra faptului că actuala lege a pensiilor ca de altfel şi vechea lege nu reflecta decât parţial efortul făcut de militari în carieră şi au considerat că este necesară o dezbatere amplă pentru realizarea unui PROIECT DE LEGE care să recunoască militarilor atât contribuţiile băneşti dar mai ales contribuţiile şi sacrificiile de ordin intelectual, psihic şi fizice care viaţa militară şi rigorile ei o presupun. Discuţia a rămas deschisă.
      Referitor la importanţa SCMD în viaţa militarilor rezervişti s-a căzut de acord asupra faptului că acesta şi-a câştigat în foarte scurt timp prin acţiunile şi poziţiile adoptate ROLUL DE ORGANIZAŢIE REPREZENTATIVĂ CARE LUPTĂ PENTRU DREPTURILE MILITARILOR, VALOARILE ŞI SIMBOLURILE NAŢIONALE, APĂRAREA DEMOCRAŢIEI CONSTITUŢIONALE ŞI A STATULUI DE DREPT.
      S-a convenit continuarea discuţiilor pentru respectarea PROTOCOLULUI ce va fi semnat.
 
       În aceeaşi notă de colaborare şi transparenţă s-au purtat discuţii şi cu reprezentanţii PC – Filiala Dolj. La întâlnire au participat din partea PC – Preşedintele Daniel CONSTANTIN iar din partea PC Filiala Dolj, dl. Preşedinte Iulian BUCUR şi membrii din conducerea filialei. Prezenţa la întâlnire a dl. Daniel CONSTANTIN şi punctele de vedere exprimate în cadrul discuţiilor au făcut posibile identificarea şi stabilirea unor puncte comune de vedere asupra problemelor cu care se confruntă societatea românească dar şi categoria socio-profesională a militarilor.
       Discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă lucrativă de încredere reciprocă.





Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova