SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 29 iunie 2012

Un altfel de mesaj


UN ALTFEL DE MESAJ

          Dragi camarazi, membrii sau nemembrii ai SINDICATULUI CADRELOR MILITARE, cu pensiile mărite sau micşorate, membri sau nemembri ai vreunui partid politic, simpatizanţi sau nu ai U.S.L. dar cu siguranţă DORNICI DE NORMALITATE şi PACE SOCIALĂ, deziderate posibile doar prin „SCHIMBARE TOTALĂ” vă adresez aceste rânduri din dorinţa sinceră de a face puţină lumină în ÎNTUNECATA noastră strategie de sprijin a mult aşteptatei SCHIMBĂRI.
          Aflaţi în „STARE DE VEGHE” noii membri S.C.M.D., care în virtutea unor drepturi CONSTITUŢIONALE (că tot acum este la modă) ne-am asumat rolul de CATALIZATOR al energiilor din Societatea românească, cu scopul declarat de a „O ORGANIZA” şi a o „CONDUCE” spre victoria finală. Până aici nimic mai nobil şi mai frumos din partea unor oameni crescuţi şi educaţi în spiritul ONOAREI şi DEMNITĂŢII, ADEVĂRULUI ŞI DREPTĂŢII, RESPECTULUI FAŢĂ DE VALORILE NAŢIUNII DIN CARE FAC PARTE dar mai ales a mult clamatului INTERES NAŢIONAL, dacă DECLARAŢIILE unor lideri ai S.C.M.D. şi-ar fi păstrat nota de DECENŢĂ, LUCIDITATE şi mai ales de REALISM şi CLARVIZIUNE SOCIALĂ.
          Nu odată am afirmat că SINDICATUL MILITARILOR REZERVIŞTI este o realitatea societăţii româneşti pe cale de a deveni chiar o FORŢĂ dacă NOI vom şti să-l conducem după REGULI DEMOCRATICE, dacă vom reuşi să-l CREDIBILIZĂM şi să-l aducem în situaţia de a DEVENI PARTENER DE DIALOG atât pentru partenerii sociali dar mai ales pentru INSTITUŢIILE STATULUI. În scurta dar tumultuoasa sa istorie, organizaţia noastră a rezistat parcurgând un drum nu tocmai uşor în condiţiile în care „ELEMENTE TICĂLOŞITE” ale „STATULUI DE DREPT” au încercat să ne timoreze, ameninţe şi chiar să se desfiinţeze, rezistenţa noastră bazându-se numai pe TĂRIA SPIRITULUI DE CORP şi UNITATEA DE ACŢIUNE, trăiri sufleteşti care s-au dovedit a fi arme redutabile.
          Lupta noastră cu „PUTEREA TICĂLOŞITĂ ŞI IRESPONSABILĂ” a îmbrăcat forma ACŢIUNILOR VEHEMENTE DE STRADĂ, CALEA LUNGĂ ŞI ÎNTORTOCHEATĂ A JUSTIŢIEI ŞI ACŢIUNEA DE IDENTIFICARE ŞI APROPIERE DE FORŢELE POLITICE ŞI SOCIALE CAPABILE SĂ ÎNFĂPTUIASCĂ „SCHIMBAREA TOTALĂ” şi implicit şi rezolvarea problemelor noastre.
          Din păcate pentru nici una dintre direcţiile stabilite NU AM AVUT STRATEGII CLARE care să ne ajute succesul şi implicit liniştea ulterioară. Dacă este cineva vinovat pentru această situaţie aceia suntem NUMAI NOI şi acest lucru va trebui de urgenţă discutat la viitorul C.N.R.
          Analizând acum eficienţa acţiunilor noastre unii camarazi încearcă să acrediteze ideea că TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT în această perioadă a fost o reuşită, S.C.M.D.-ul fiind vârful de lance al tuturor acţiunilor sociale. Nimic mai fals, mai periculos şi mai umilitor pentru cei care gândesc astfel, din dorinţa de a SUPRAAPRECIA forţa organizaţie noastre şi a-i SUPRALICITA ROLUL ÎN CADRUL SOCIETĂŢII. Urmare a acestor atitudini unii au înţeles că în spatele acţiunilor din „PIAŢA UNIVERSITĂŢII” am fi fost noi militarii rezervişti, alţii au înţeles că NOI am fi avut nu ştiu ce înţelegeri cu diverse forţe politice, iar cei mai creduli şi neinspiraţi acreditează ideea că NOI reprezentăm „a treia cale”, singura capabilă să înlocuiască actuala clasă politică prin creditarea unor partide de buzunar gen „BROTĂCEL”, „RĂCĂNEL”, „PRODOMEL” (parcă acestea nu fac parte din actuala clasă politică) prin STRATEGII CLARE cum ar fi „STRATEGIA MELCULUI”, „CAPRA ŞI VARZA” sau „ULTIMA REDUTĂ”.
          Dragi camarazi, acum când şi cu modesta noastră implicare afilialelor care am avut şi avem acorduri SCRISE cu U.S.L.- ul şi nu numai, am cucerit UN CAP DE POD modest pe tărâmul revenirii la NORMALITATE, orice ACŢIUNE AMBIGUĂ, orice DISCURS DUPLICITAR, lipsa DIALOGULUI SINCER ŞI ONEST cu actuala guvernare, nu fac altceva decât să slăbească ÎNCREDEREA şi să distrugă SPERANŢA în ziua de mâine dând o gură de oxigen trădărilor şi oportuniştilor mai vechi şi mai noi.
          Lipsa de CLARVIZIUNE SOCIALĂ a unor lideri ai S.C.M.D., nostalgia faţă de trecutul comunist al altora, antipatia faţă de unele persoane din opoziţia de IERI, atitudinea duplicitară sau lipsa de încredere au făcut ca SINDICATUL să nu aibă un acord scris cu U.S.L.- ul deşi cu mai bine de un an şi jumătate în urmă, când la CRAIOVA s-a născut ideea semnării unei astfel de înţelegeri, PREŞEDINTELE S.C.M.D. afirma că „şi la nivel central se va semna un astfel de ACORD cu liderii U.S.L., săptămâna viitoare”.
          DE CE NU S-A SEMNAT ACEL ACORD ?... CINE A AVUT ALTĂ PĂRERE?... numai PREŞEDINTELE DOGARU poate să răspundă.
          Dacă atunci, ca multe filiale din ţară, conducerea centrală a S.C.M.D. ar fi încheiat acel acord de cooperare cu înţelegeri clare astăzi NU AM PENDULA între „STRATEGIA MELCULUI” şi „STRATEGIA CAPRA ŞI VARZA”, nu ne-am implica în bucătăria U.S.L. pe post de „GICĂ CONTRA” şi nu ne-ar mai trece prin cap năzbâtii gen „A TREIA CALE” în alianţă cu partidul dl. RĂCĂNEL.
          Aceasta este realitatea pe care trebuie să ne-o asumăm şi care din păcate stă la baza acţiunilor noastre viitoare în relaţia cu U.S.L.
          Implicându-ne într-un proiect mai amplu şi diversificat ca şi platformă şi program cum este C.N.S.C., am conferit problemelor noastre un alt cadru de abordare într-un context mult mai general şi mai complex acceptând varianta rezolvării globale într-un orizont de aşteptare mult mai mare. Ori a veni azi, când NU AI NICI UN ACORD SEMNAT CU U.S.L.- ul nici ca SINDICAT nici ca membru în construcţia numită C.N.S.C., să spui că dacă dl. PONTA nu semnează până pe 14 IULIE CONTRACTUL SOCIAL vei protesta ca şi când cineva nu şi-a îndeplinit ANGAJAMENTUL, mi se pare a fi o atitudine lipsită de minimul de logică, un act lipsit de discernământ, ale căror consecinţe nu aduc nimic bun în relaţia S.C.M.D.-U.S.L.
          Incoerenţa şi inconsecvenţa afirmaţiilor din mesajele domnului DOGARU MIRCEA, referitoare la dl. PONTA nu sunt benefice pentru relaţia noastră cu actuala putere pe care noi am sprijinit-o şi o sprijinim, tonul ultimativ şi uneori chiar de ameninţare aducând serioase PREJUDICII IMAGINII S.C.M.D. şi ridicând mari semne de întrebare asupra SCOPULUI URMĂRIT DE UNII LIDERI ai organizaţiei.
          Dacă este cazul să demonstrăm pe 14 IULIE, această demonstraţie trebuie făcută NU ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ROMÂNIEI care chipurile nu răspunde aşteptărilor noastre ci ÎMPOTRIVA REMINISCENŢELOR BĂSISTE din ADMINISTRAŢIA CENTRALĂ care prin acţiunile lor disperate continuă să AGRAVEZE CLIMATUL DEMOCRATIC DIN ŢARĂ.
          Bunul simţ ne obligă să sprijinim actualul guvern în lupta sa cu PREŞEDINTELE JUCĂTOR care are încă pârghii importante pentru a atenta la DEMOCRAŢIE ŞI STATUL DE DREPT şi nu a se implica în bucătăria U.S.L. sprijinind un partid împotriva altuia cum ne spune să facem dl. DOGARU. La ce bun această imixtiune? Pe cine avantajează slăbirea coeziunii U.S.L.? Cine are de câştigat de pe urma acestei acţiuni domnule preşedinte Dogaru ? Sunt întrebări la care vă rog să răspundeţi public pentru ca atitudinea şi comportamentul domniei voastre NE ÎNGRIJOREAZĂ ŞI NE NEMULŢUMEŞTE.
          Nu aceasta este calea de rezolvare a problemelor noastre, nu principiul „dezbină şi stăpâneşte” ne avantajează pe noi în relaţia cu U.S.L. ci DIALOGUL SINCER, IMPLICAREA EFECTIVĂ ÎN SPRIJINUL U.S.L. ŞI AL ACTUALULUI GUVERN în lupta cu PUTEREA TICĂLOŞITĂ, care nu capitulează ba mai mult are reacţii imprevizibile.
          Aceasta este LUPTA NOASTRĂ şi nu aceea pe care ne-o propuneţi domnia voastră din CAUZE de ordin personal care vă motivează, aceasta este calea pe care dorim să o urmăm în relaţia cu ALIANŢA U.S.L., o cale a DIALOGULUI bazată pe încredere şi repect, pe demnitate şi onoare, convinşi fiind că aceasta este „SINGURA SOLUŢIE” câştigătoare prin metode democratice.
          Dacă cu adevărat vă pasă de ceea ce aţi fondat - S.C.M.D.- vă rog domnule preşedinte schimbaţi-vă atât maniera de a conduce această organizaţie cât şi discursul.
          Nu mai putem acepta soluţiile propuse de domnia voastră în care primează forma fără fond, nu mai suntem de acord a face jocuri de imagine, a ne lăsa MANIPULAŢI. A sosit vremea ACŢIUNILOR RESPONSABILE CARE VIZEAZĂ ATINGEREA UNUI SCOP, A UNEI FINALITĂŢI.
Sindicatul nostru cu sau fără voia domniei voastre a INTRAT ÎNTR-O ETAPĂ NOUĂ DE DEZVOLTARE, fiind pe cale de a deveni un partener de dialog cu instituţiile abilitate fapt pentru care solicităm următoarele:
1.   Să încetaţi acţiunile de forţă în actul de conducere a organizaţiei respectând atât prevederile STATUTULUI cât şi ale R.O.F.-ului.
2.   Să transpuneţi în practică de urgenţă deciziile C.N.R. informând despre acest lucru membrii de sindicat.
3.   Să vă schimbaţi ATITUDINEA şi DISCURSUL faţă de U.S.L. şi actuala putere, pe care filialele S.C.M.D. au sprijinit-o şi o sprijină prin acţiuni CONCRETE şi nu VORBE GOALE.
4.   Să convocaţi de urgenţă C.N.R. în sesiune EXTRAORDINARĂ pentru a discuta problemele de ordin INTERN (destul de grave) şi a adopta STRATEGIA S.C.M.D. pentru ALEGERILE PARLAMENTARE precum şi de sprijin a U.S.L. în demersul sau de SUSPENDARE A PREŞEDEINTELUI ROMÂNIEI.

Acestea sunt lucrurile care ne frământă şi pe care le considerăm prioritare pentru rezolvarea problemelor noastre şi nu acelea pe care dumneavoastră ni le aduceţi mereu în atenţie pentru A NE ŢINE OCUPAŢI.
DACĂ PE 14 IULIE DEMONSTRĂM ÎMPOTRIVA regimului Băsescu, PENTRU SUSPENDAREA preşedintelui jucător, DACĂ DEMONSTRĂM la COTROCENI împotriva ABUZURILOR INSTITUŢIILOR CONTROLATE POLITIC de vechea putere atunci FILIALA CRAIOVA este prezentă la BUCUREŞTI. Dacă însă pentru a nu ştiu a câta oară NE TRIMITEŢI PE DIRECŢII SECUNDARE, ÎN LOCURI NESEMNIFICATIVE ca să luptăm cu INAMICII IMAGINARI ai domniei voastre (ca în ziua de 1 MAI) atunci mergeţi singur domnule preşedinte.
Cu speranţa că mesajul meu a fost bine înţeles de către camarazii mei, vă salut cu respect şi încredere.

PREŞEDINTELE FILIALEI 1 CRAIOVA
Col.(r.)
Ioan Mişu NAON