SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

miercuri, 12 septembrie 2012

Declaratie de presă a PNL


 Declaraţia de presă PNL

Transcrierea declaraţiilor de presă ale vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central   
10 septembrie 2012


"Bună ziua!  S-a încheiat şedinţa Biroului Politic Central al Partidului Naţional Liberal. Aş dori să vă prezint patru decizii, marea majoritate fiind pe plan parlamentar.
S-au mandatat grupurile noastre parlamentare pentru a discuta, bineînţeles, cu colegii din USL şi după aceea a iniţia procedurile parlamentare pentru o serie de legi pe care noi le-am discutat şi credem că sunt necesare, şi anume: legea industriei de apărare, o lege care să permită cumularea pensiilor cu salariile, o lege pentru revenirea la pensiile militare la valoarea de dinainte de tăiere şi, în sfârşit, o lege privind prevenţia în sănătate.
Tot pe plan parlamentar, s-a decis mandatarea domnului senator Cristian David, preşedintele Comisiei de apărare a Senatului, pentru a demara demersurile necesare în interiorul acestei Comisii, pentru a strânge informaţii şi a investiga o informaţie care deocamdată este foarte proaspătă, nu pot să fac comentarii asupra ei, şi anume chestiunea cu zborul din Arabia Saudită. În rugăm pe domnul Cristian David, împreună cu Comisia de apărare, să facă paşi în această direcţie. Nu am alte comentarii pe acest subiect.
       Tot pe plan parlamentar, Biroul Politic Central consideră că subiectul unei interacţiuni în orice formă între comisiile juridice ale celor două camere şi responsabili din cadrul Ministerului Public este necesară. Dincolo de declaraţii de presă de genul independenţei - care este o chestiune pe care n-o contestă nimeni - trebuie să înţelegem că într-un stat de drept există un control reciproc al puterilor în cadrul democratic şi, de aceea, colegii noştri din comisiile juridice trebuie să identifice formele legale prin care aceste discuţii - nu vreau să le spun anchete, în niciun caz  - trebuie să aibă loc.
       În sfârşit, o a patra decizie, ţinând cont de apropierea alegerilor parlamentare, în urma discuţiilor avute în Uniunea Social Liberală au fost desemnaţi o serie de colegi pentru a face parte din cadrul comisiei comune a USL pentru elaborarea programului de guvernare, respectiv domnul Crin Antonescu, domnul Daniel Chiţoiu, domnii Relu Fenechiu, Eugen Nicolăescu, Lucian Isar şi Radu Stroe.

Vă mulţumesc! "