SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 21 ianuarie 2011

Reacţii în presa locală cu privire la activitatea din 20.01.2011

Umiliţi la loc comanda


de Anca Ochianu






                 
            Membrii Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, Retragere şi Disponibilizate, filiala Dolj au planificat pentru 20 ianuarie lucrările simpozionului ”Alexandru Ioan Cuza, întâiul întemeietor al statului român şi a pensiilor militare”. Acestia doreau să organizeze manifestarea la Casa Armatei, acolo unde au loc, de obicei, manifestările cultural-artistice, organizate în cadrul Garnizoanei Craiova.

            În urmă cu o săptămână, conducerea sindicatului trimitea către comandamentul Garnizoanei Craiova o adresă prin care solicita ca în ziua de 20 ianuarie să li se pună la dispoziție sala de festivităţi a Casei Armatei pentru lucrările simpozionului. Li s-a răspuns acestora cu un alt document prin care li se solicita un program detaliat al lucrărilor. Cadrele militare în rezervă au refăcut adresa, au inclus şi programul simpozionului, au nominalizat şi persoanele care urmau să ia cuvântul în timpul lucrărilor. Ba mai mult, au specificat faptul că la manifestare va participa şi învăţătorul Cristiana Anghel, cadru didactic la o şcoală din Caracal, care a stat 68 de zile în greva foamei.
             Numai că după ce au primit noua adresă, reprezentanţii Casei Armatei și Garnizoanei Craiova au trimis un alt răspuns: nu se poate organiza simpozionul în incinta imobilului aflat în subordinea Brigăzii 2 Infanterie Rovine Craiova din simplu motiv că aici, între orele 11-17, avea loc bilanțul activităţii desfăşurate de militarii activi doljeni în anul 2010. Numai că această acţiune se terminase cu mai mult de două ore înainte de ora anunţată pentru începerea lucrărilor simpozionului ”Alexandru Ioan Cuza, întâiul întemeietor al statului român şi a pensiilor militare”.
             Mai mult, în clădire se mai afla decât ofiţerul de serviciu care i-a întâmpinat pe col.(r) Ioan Mişu Naon, preşedintele filialei doljene a sindicatului, şi pe învăţătorul Cristiana Anghel. Militarul angajat să păzească imobilul le-a comunicat acestora că are ordine să nu le permită accesul în clădire, indiferent că merg până la bibliotecă sau chiar şi până la toaletă. Și ca să fie bine înţeles, tânărul soldat a trântit uşa de termopan în faţa colonelului în rezervă Mişu Naon și a Cristianei Anghel. „Acesta este comportamentul unul militar plătit din banii noştri ai tuturor, un soldat care acum ar fi trebuit să fie în poligonul de pregătire ca un adevărat militar. Dacă acesta este comportamentul celor care reprezintă armata română, eu renunţ la cariera mea de ofiţer”, a declarat Mişu Naon, preşedintele filialei doljene a Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, Retragere şi Disponibilizate.

              În cele din urmă, cele aproximativ 300 cadre ale sindicatului au realizat simpozionul în sala de festivităţi a Clubului Electroputere