SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 21 ianuarie 2011

Umilirea pensionarilor militari

Cadrele militare rezerviste din Dolj s-au mobilizat în faţa Cercului Militar












Ieri, membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, s-au reunit în faţa Cercului Militar din Craiova. Conducerea sindicatului a trimis mai multe adrese instituţiei pentru a putea desfăşura în incinta instituţiei un simpozion dedicat lui Alexandru Ioan Cuza şi pentru a dezbate problema pensiilor recalculate. Răspunsul a fost unul negativ, pe motiv că pentru ora solicitată au fost programate alte activităţi. Militarii au reacţionat spunând că nu este decât o nouă încercare de a-i umili. Ei s-au îndreptat către Clubul „Electro Putere” pentru a desfăşura lucrările simpozionului.

«Conform Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cadrele militare în rezervă şi familiile acestora au dreptul să beneficieze de facilităţi în mod gratuit în obiectivele culturale ale armatei, baze sportive, cămine, sanatorii. În baza acestui articol am cerut comandantului garnizoanei să ne permită să desfăşurăm o activitate de comemorare a lui Alexandru Ioan Cuza, întemeietorul armatei române moderne şi a pensiilor militare. De asemenea, în partea a doua doream să discutăm civilizat, nu demonstrând în stradă, despre pensiile militare şi modalitatea în care să ne mobilizăm pentru a ne redobândi drepturile. Avem adrese scrise şi răspunsul că la această oră în Casa Armatei se desfăşoară alte activităţi şi nu putem intra. În opinia noastră este un nou mod de a ne umili, de a ne trata cu dispreţ şi este dovada certă că ni s-a luat şi această ultimă calitate, calitatea de militar, după ce pensiile ne-au fost înjumătăţite. Suntem oameni civilizaţi, nu vom manifesta în stradă, vom merge în sala Clubului „Electro Putere”, pe care am închiriat-o pentru a ne desfăşura simpozionul şi discuţiile programate», a declarat preşedintele SCMD Dolj col. (r.) Ioan-Mişu Naon.


LAVINIA ILINA