SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 28 octombrie 2011

Colaborare PNL - SCMD Filiala 1 Craiova


Dolj: Acord de colaborare între PNL şi Sindicatul Cadrelor Militare în Retragere

28 octombrie 2011
Autor Ana Maria Gebăilă
Partidul Naţional Liberal Dolj a semnat, ieri, un Acord de colaborare cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere (SCMDRR) din Dolj, prin care cele două părţi au consimţit că se vor implica activ, atât la nivel local, cât şi naţional, „pentru întărirea opoziţiei democratice” şi „înlăturarea pe cale democratică a coaliţiei aflate la putere”. Acesta este cel de-al doilea acord semnat de SCMDRR cu unul dintre membrii Alianţei Uniunii Social Democrate, după cel cu PC, urmând ca săptămâna viitoare să fie parafat şi cu PSD.
Concret, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala Dolj, în urma tatonărilor şi negocierilor cu partidele din opoziţie, a ajuns la o înţelegere cu liderii acestora, prin care şi-a luat angajamentul de a participa activ la acţiunile de popularizare a programelor, platformelor şi măsurilor prevăzute în programele proprii, dar şi în cele ale USL, „menite să stopeze declinul economic şi social al societăţii româneşti, atât în perioada preelectorală, cât şi în timpul campaniei electorale”, după cum se arată în Acordul semnat ieri la Craiova. „Este o colaborare mai veche între PNL şi Filiala Dolj a Sindicatului Cadrelor Militare, care astăzi se concretizează din punct de vedere formal, prin semnarea acestui acord de colaborare” a afirmat Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj.
„Vom pune semnătura şi pe acordul cu USL”
La rândul său, preşedintele SCMDRR Dolj, col. (r) Mişu Naom, a declarat că foşti militari din Dolj sunt hotărâţi mai mult ca oricând să participe activ la pregătirea campaniei electorale „nu pentru a da jos actuala putere”, care, oricum, „s-a descalificat”, ci pentru a aduce în societate „ceea ce tot românul îşi doreşte: o Românie liberă şi prosperă”. „Semnarea Acordului cu PNL înseamnă încă un pas înainte în ceea ce noi, militarii din judeţul Dolj, ne-am dorit: să ne implicăm activ în atragerea forţelor din societatea civilă la o construcţie care să fie opozabilă actualei puteri. (…) Am considerat că este momentul să ne implicăm activ în viaţa cetăţii, ceea ce şi facem. În perioada următoare vom semna acordul şi cu PSD şi, într-un final, considerăm că vom pune semnătura şi pe acordul cu USL”, a afirmat preşedintele SCMDRR Dolj, col. (r) Mişu Naom.
Iniţiativa plecată din Dolj se va extinde în toată ţara
Potrivit acestuia, iniţiativa unei colaborări cu formaţiunile politice din USL a aparţinut chiar Sindicatului Cadrelor Militare din Dolj, în ţară mai fiind parafate două astfel de colaborări, la Deva şi Bucureşti, urmând ca şi alte filiale să încheie astfel de acorduri.
Invitat la protocolul de semnare a Acordului de colaborare PNL Dolj – SCMDRR Dolj, gen. (r) Cornel Dobriţoiu – nominalizarea PNL pentru funcţia de ministru al Apărării – a declarat că salută iniţiativa colegilor militari din Dolj, mai ales că „niciodată în istorie, categoriile socio-profesionale nu au fost antagonizate între ele de o asemenea manieră”. „Îmi exprim convingerea că colegii mei vor fi nişte vectori de influenţă foarte importanţi la nivel local, în încercarea de a pune umărul ca să înlăturăm această guvernare aberantă, care a prăbuşit România”.