SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

miercuri, 26 octombrie 2011

ZIUA ARMATEI LA CRAIOVA

ZIUA ARMATEI LA CRAIOVA



      Neavând un rege (de) la care să fugă, oficialităţile Craiovei s-au adunat pe 25 Octombrie pentru a sărbători Ziua Armatei . Monumentul Eroilor de la Cimitirul Sineasca din Craiova a fost onorat cu prezenţa oficialităţilor locale ca şi a reprezentanţilor principalelor partide politice. A fost o ceremonie scurtă faţă de alte dăţi, probabil scurtată de vremea şi vremurile vitrege , fără prea multe elemente festive, fără bucuria sau discursurile de altă dată, fără oameni chiar.

      În afară de reprezentanţii mai sus menţionaţi au mai participat armata, preoţii şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Craiova, nelipsind bineînţeles Filiala Dolj a SCMD. Populaţia civilă a Craiovei, fie s-a conformat boicotului anunţat de domnul Istoric Mircea Dogaru (ar fi primul apel al sus numitului, la care societatea civilă reacţionează????) fie a uitat că azi ţara îşi sărbătoreşte şi omagiază copii în uniformă militară vii sau morţi, fie pur şi simplu nu o mai interesează soarta celor la care apelau acum 20 de ani şi de fiecare dată când ţara se afla în situaţii critice.

       E nevoie oare să ne mai scuture un cutremur, sau să ne mai înece nişte ape ca să ne aducem aminte că avem copii pe care să îi plângem , onorăm, sărbătorim sau venerăm? E nevoie să ne mai calce vre-o năpastă ca să ne putem ridica ochii la cer pentru a implora ajutorul Domnului şi al militarilor sau pentru a le mulţumi că ne-au salvat? Ce repede uităm, ce uşor ne facem că nu ştim, ce indiferent ne degajăm de datoriile pe care le avem faţă de eroii trecuţi, prezenţi şi viitori , de cei pe care i-am îngropat plângând fericiţi că noi am scăpat, de cei pe care acum îi trimitem la moarte pentru ca să ne fie nouă mai bine , de cei care mâine ne vor salva copii şi averile strânse de-a lungul anilor cu ajutorul taţilor, bunicilor şi străbunilor celor ce poate din tată în fiu au îmbrăcat haina militară, haina morţii şi a uitării de sine pentru binele celor ce azi au uitat că este 25 Octombrie. Popor român , popor ingrat , blestemat să îţi omori şi să îţi trădezi veşnic eroii şi martirii, când te vei trezi din somnul indiferenţei şi al amorţelii simţurilor, când va curge iarăşi prin venele tale sânge şi nu anestezic? România are nevoie de un chirurg, un chirurg care să opereze toate stenozele care scurtcircuitează conştiinţele, memoria colectivă, patriotismul şi sentimentul naţional ,sentimentul onoarei , al încrederii în sine , al datoriei faţă de trecut prezent şi viitor. România este în comă autoindusă .

       Faţă de toate astea, nici nu mai contează că autorităţile fac discriminări, că reprezentanţii SCMD nu au fost nominalizaţi în rândul celor ce au depus coroane , decât ca „alte asociaţii”, (deşi se dăduseră asigurări că toată lumea va fi tratată la fel ) că nu li s-au desemnat militari pentru a le purta coroana, deşi ANCMRR a beneficiat de toate .. onorurile, inclusiv acela de a deschide şirul discursurilor. Putem spune totuşi că oficialităţile nu au memoria scurtă, pentru că la fel s-au comportat şi pe 24 Ianuarie, şi acum un an de zile. Deci autorităţile(organizatorii ceremoniei) sunt singurele care totuşi păstrează tradiţia. Din păcate tradiţia prostului gust.

          Popor Român, Militarii Ţării, cei trecuţi, prezenţi şi viitori aşa prost echipaţi dotaţi şi plătiţi cum au fost sunt si vor fi îţi prezintă onorul şi te asigură că EI , nu şi-au uitat , nu îşi uită şi nu îşi vor uita datoria pe care o au faţă de tine !


Onoare Armatei Române!

Publicat de Col.(r) Marin NEACSU