luni, 23 aprilie 2012

Oferta bancara RIBROMANIAN INTERNATIONAL BANK
“NEGOCIEM PERSONAL”
Produse si servicii Pachet SmartMix

Cont curent in LEI
Ø  RIB ofera clientilor sai posibilitatea de a efectua toate operatiunile bancare atasate contului curent. 
Ø  Flexibilitatea sistemului informatic permite bancii decontarea zi pe zi, fara erori de procesare, a platilor inter si intrabancare.
Ø  Disponibil in orice valuta de circulatie internationala, contul curent permite derularea de operatiuni de incasari si plati in numerar sau virament. 

Asigurare accidente atasata contului curent
Banca asigura punerea la dispozitia clientului - detinator de cont curent in lei, asigurarea de accidente. Banca plateste asiguratorului contravaloarea primei lunare aferenta politei clientului prin preluarea din contul clientului a primei de asigurare.
 Internet Banking

Prin intermediul serviciului de Internet Banking, un produs avand la baza cea mai securizata si completa tehnologie in domeniu, puteti efectua operatiuni multiple, rapid, in conditii de securitate.  Calitatea serviciului Internet Banking este demonstrata prin siguranta, usurinta in utilizare, diversitatea operatiunilor permise si structura de costuri (comisioane minime).
Tipuri de operatiuni disponibile prin intermediul serviciului de Internet Banking:
Ø  Plati in lei catre beneficiari si bugetul statului.
Ø  Plati programate.
Ø  Plati utilitati. 
Ø  Plati in valuta.
Ø  Transferuri interne.
Ø  Sabloane pentru ordine de plata
Ø  Schimb valutar spot si forward.
Ø  Managementul depozitelor.
Ø  Vizualizarea extraselor de cont.
Ø  Asistenta on-line (intrebare-raspuns).
Ø  Interogare CIP.
Ø  Import OP-uri din fisier.
Ø  Avizare multipla.
 
Card de debit Maestro


Tip card : Maestro cip
Avantajele cardului cu cip : Incorporand un microprocesor pe care sunt stocate informatii referitoare la posesorul cardului, contul acestuia si banca emitenta, cardurile cu cip  prezinta patru mari avantaje: siguranta, rapiditate, acceptare extinsa si flexibilitate. Prin intermediul acestora se pot procesa tranzactii atat prin intermediul microprocesorului incorporat (cip), cat si prin intermediul benzii magnetice.
Ø  Conturi atasate : cont curent atasat in lei.
Ø  Cardurile de debit pot fi utilizate in mediul electronic, on-line, ceea ce presupune prezenta unui terminal electronic, ATM sau punct automat de vanzare (POS).
Ø  Card international, oferind posibilitatea detinatorului de a efectua tranzactii oriunde in lume.
Ø  Posibilitatea emiterii de carduri suplimentare (maxim 3), atasate cardului principal.
Ø  Ridicarea de numerar din contul de card  direct de  la casierille RIB, fara limita zilnica de suma.
Ø  Ridicarea de numerar din contul de card de la ATM-urile bancii (situate la sediul fiecarei sucursale RIB – in prezent RIB detine un numar de 34 sucursale si agentii).
Ø  Consultarea soldului cardului in cadrul retelei de ATM-uri RIB si in cadrul retelelor de ATM-uri ale bancilor care au integrat proiectul Mastercard.
Ø  Inlocuirea codului PIN initial cu un nou cod ales de client, in cadrul retelei de ATM-uri RIB.
Ø  Furnizarea, prin intermediul retelei de ATM-urilor RIB, a unui miniextras de cont continand ultimele 10 operatiuni efectuate de client.
Ø  Posibilitatea efectuarii unei retrageri rapide de numerar (in valoare de 10 RON) de la ATM-urile RIB.
Ø  Contul atasat cardului de debit prezinta toate caracteristicile unui cont curent, oferind posibilitatea de a se efectua schimburi valutare si ordine de plata.
Ø  Posibilitatea efectuarii de tranzactii de tipul e-commerce – la comerciantii virtuali, pe Internet (in conditii de maxima securitate), datorita implementarii de catre banca a  standardului de securitate 3D Secure.
Servicii atasate produselor

Plata facturilor de utilitati prin intermediul propriilor ATM-uri, dotate cu cititor de cod de bare si a serviciului de Internet Banking
Ø   In prezent, RIB pune la dispozitia clientilor incasarea facturilor de utilitati (Orange – incasare doar prin intermediul casieriilor bancii, Romtelecom,

Ø  ENEL Energie, ENEL Muntenia, S.C. Filiala de Furnizare a Energiei Electrice “Electrica Furnizare  Transilvania Nord” , S.C. Filiala de Furnizare a Energiei Electrice “Electrica Furnizare  Muntenia Nord”) prin intermediul casieriilor bancii si prin intermediul retelei de ATM-uri RIB (prevazute cu cititor de cod de bare).

Incasarea alocatiilor, a altor drepturi sociale si a pensiilor
Ø  RIB a incheiat conventii cu institutiile specializate pentru incasarea alocatiilor, altor drepturi similare si a pensiilor, prin intermediul conturilor curente si/sau a cardurilor de debit RIB.
Incasarea impozitelor si taxelor 
Ø  Clientii RIB, persoane fizice pot efectua plata impozitelor si taxelor la ghiseele bancii sau prin intermediul serviciului de Internet Banking.  Clientul trebuie sa cunoasca doar suma pe care o datoreaza la buget si tipul impozitului. Aplicatia dezvoltata va completa automat datele de identificare si codul IBAN al institutiilor publice beneficiare.
Schimburi  valutare
Ø  RIB ofera in permanenta clientilor sai unele din cele mai competitive cursuri de schimb valutar din piata. RIB ofera posibilitatea negocierii cursului valutar fata de cursul afisat. Istoricul clientului in relatia cu banca alaturi de volumul tranzactiei pe care doreste sa o efectueze, permit accesul la cursuri negociate.
Ø  RIB ofera clientilor optiunea de a primi prin email cursul valutar practicat de banca.         
Operatiuni valutare
Ø  Banca ofera posibilitatea efectuarii de plati valutare cu urgenta pentru EURO si USD pana la ora 16:30. RIB va acorda o atentie deosebita efectuarii cu operativitate a tuturor operatiunilor necesare pentru ca beneficiarul sa dispuna de suma transmisa cu aceeasi data de valuta.

Ø  Eficienta operatiunilor valutare este demonstrata - peste 99% din platile cu urgenta in EURO sau USD, solicitate de clienti pana la ora 16:30 sunt transferate bancii beneficiarului cu aceeasi data de valuta (in aceeasi zi). Data maxima pentru definitivarea operatiunii - urmatoarea data de valuta (in ziua urmatoare).                                                                                                                            


 Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova