SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

marți, 29 ianuarie 2013

Argument



ARGUMENT

Ca unul care a aderat la ideea înfiinţării unui Sindicat al Militarilor încă de la început (august 2009), dar şi ca Preşedinte fondator al Filialei din Craiova, o filiala „mare ca stat” prin tot ce a făcut şi face pentru apărarea drepturilor membrilor săi, mă raliez întrutotul acţiunilor celorlalte filiale din ţară, care susţin dialogul cu actuala putere aşa cum Dl.Gl.Prof. PETRIŞOR MANDU solicită prin Comunicatul nr. 81 din 27.01.2013.
Motivaţiile pentru care susţin această iniţiativă de dialog cu Guvernul României sunt următoarele:
1.    Filialele SCMD în marea lor majoritate au susţinut alianţa USL încă de la înfiinţarea ei, văzând în această construcţie politică „singura soluţie” prin care ţara se poate redresa şi odată cu ţara şi relaţiile interumane care au fost profund alterate.
2.    Angajamentul Filialelor SCMD faţă de USL nu a fost unul declarativ, ci unul efectiv de implicare în acţiuni electorale concrete, fapt consemnat şi în conţinutul unor ACORDURI DE COLABORARE.
3.    Dacă dialogul cu USL a început încă de când această forţă politică se afla în opoziţie, el trebuie continuat, dezvoltat şi amplificat cu mult mai mult acum când aceasta se află la putere şi are un cuvânt de spus.
4.    Pentru a promova, susţine şi punerea în practică a proiectelor pe care SCMD (prin filialele din teritoriu şi Bucureşti), le-a negociat cu USL, în primul rând pentru rezolvarea urgenta a fărădelegilor săvârşite de care GUVERNELE BĂSESCU - BOC în domeniul pensiilor militare.
5.    Pentru ca organizaţia noastră să se afirme ca o organizaţie credibilă, care luptă pentru democraţie, pentru drepturile omului şi a libertăţilor democratice şi nu în ultimul rând ca o organizaţie care militează şi apără interesele naţionale şi statul naţional unitar român ca stat liber şi suveran intr-o Europă unită. Să devenim cu adevărat un partener serios de dialog cu Guvernul şi Instituţiile statului, care prin experienţa membrilor săi, să oferim soluţii viabile şi pertinente pentru problemele de apărare, securitate, siguranţă şi ordine publică.
6.    Pentru a monitoriza în cunoştinţă de cauză activitatea actualei puteri, care oricând poate deveni la fel sau mai ticăloşită decât precedentele. Pentru a preveni abuzurile şi derapajele de la democraţie.
7.    Pentru a-i determina să-şi ţină cuvântul dat şi a-i obliga să priceapă că: „dacă ei nu ne vor, noi îi vrem” .
Dragi camarazi lupta noastră odată declanşată nu vizează numai drepturile noastre şi ale familiilor noastre, ci un cadru mult mai larg şi mai complex care se cheamă democraţie, libertăţi democratice, stat de drept, ţară şi popor, idealuri pentru care am jurat şi pe care suntem datori să le apărăm. Întrebarea este cum? Răspunsul la acesta întrebare ne va aduce SOLUŢIA la problemele care ne frământă şi care uneori ne dezbină.
Un lucru însă, este cert, pentru prima oară istoria modernă forţele din SISTEMUL DE APĂRARE, SIGURANŢĂ şi ORDINE PUBLICĂ, s-au unit într-o ORGANIZAŢIE, menită a-şi spune cuvântul într-o DEMOCRAŢIE fragilă confundată adesea cu o AFACERE DE FAMILIE” şi într-o ţară care tinde să-şi piardă identitatea şi ale unui popor care se zbate între SĂRĂCIE, MINCIUNĂ şi BEJENIE.
Meditaţi dragi camarazi dacă se merită sau nu să fim UNIŢI în SPIRIT, CUGET şi SIMŢIRI şi dacă MAI AVEM UN CUVÂNT DE SPUS.
FILIALA SCMD CRAIOVA face un APEL către toate filialele SCMD din ţară care au încheiate ACORDURI DE COLABORARE cu USL sau care au sprijinit aceasta formaţiune în campania electorală, să-şi desemneze 1 la 2 reprezentanţi care să participe la dialogul organizat la COMISIA DE APĂRARE din SENATUL ROMÂNIEI, la o dată care va fi anunţată ulterior (săptămâna 04 - 10.02.2013).
-       iniţiativa acestei întâlniri la care vor fi invitaţi şi miniştrii M.Ap.N. şi M.I., aparţine Filialelor Craiova, Braşov, Buzău, Râmnicu Sărat, Timişoara şi Slatina şi a fost comunicată şi d-lui Gl. Corneliu DOBRIŢOIU, care a fost de acord.
-       în scopul bunei organizări, vă rugăm ca până pe data de 02.02.2013, filialele interesate să comunice numele persoanelor delegate, seria şi numărul B.I./C.I., la secretariatul Filialei Craiova (e-mail: filialascmddolj@yahoo.com).
-       acţiunea se doreşte a fi o continuare a iniţiativei Filialei Craiova de a sprijini USL şi a dialoga concret cu reprezentanţii acestei formaţiuni în scopul ÎNDEPLINIRII ANGAJAMENTELOR ASUMATE faţă de CATEGORIA SOCIO-PROFESIONALĂ A MILITARILOR.
-       doamna Senator Cristiana ANGHEL (membră de onoare a Filialei SCMD Craiova), va adresa în PARLAMENT o INTERPELARE adresată domnului prim ministru Victor PONTA cu referire la:
o   Adoptarea în guvern a OG referitoare la revenirea la normal a pensiilor diminuate
o   Stadiul şi calendarul adoptării în PARLAMENT a LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT


Cu preţuire şi respect,
Un necunoscut ca mulţi alţii
Colonel (r) Ioan Mişu NAON