SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 18 noiembrie 2013

Proiect Umanitar

PROIECT UMANITAR

Nu de puţine ori canalele TV oferă ştiri care ne impresionează până la lacrimi, ştiri în care sunt prezentate cazuri speciale, cu familii numeroase şi mai puţin norocoase care cu greu reuşesc să pună pe masa copiilor lor minimul necesar de hrană zilnică, despre altceva nici nu mai poate fi vorba.
Recent „Kanal D” a prezentat cazul unei familii din Avrig, judeţul Sibiu unde 8 copii îşi revendică dreptul la o viaţă normală, fiind întreţinuţi numai de tatăl lor, mama lor răpusă de o boală necruţătoare, veghindu-i de acum din Cer.
Sincer să fiu am fost foarte mişcat de scenele în care o fetiţă numai de 8 ani încearcă şi chiar reuşeşte să aibă grijă de frăţiorii mai mici, cărora, în lipsă de altceva, le punea în biberoane ceai neîndulcit. Din modul în care bebeluşii sugeau apa călduţă şi neîndulcită îţi puteai da seama câtă voinţă de a trăi există în fiinţele acelea plăpânde.
Văzând cu câtă demnitate îşi duc aceşti oameni crucea nu se poate să nu te întrebi dacă noi cei care am fost mult mai norocoşi nu am putea să aducem puţină fericire în inimile lor.
SCMD s-a caracterizat întotdeauna prin spiritul de solidaritate iar Filiala Dolj, una dintre cele mai active din ţară, nu poate rămâne insensibilă la suferinţele unor semeni de ai noştri.
Recunosc, iniţiativa îmi aparţine dar, doresc ca majoritatea membrilor filialei să se implice intr-un proiect de ajutorare a acestei familii – pe termen lung.
Pentru început şi ca un test pilot vă propun ca această familie să fie vizitată de membrii filialei care vor participa la CNMR la sfârşitul acestei luni.
Nu întâmplător am ales această perioadă şi nici persoanele deoarece localitatea Avrig este în drumul nostru spre Alba Iulia.
Cu această ocazie putem să aducem acestor copilaşi lucruri necesare pe care noi, copii noştri, nepoţii noştri nu le mai folosim (jucării, hăinuţe, încălţăminte, cărţi, caiete, rechizite), de asemenea putem să le ducem alimente şi nu în ultimul rând putem să facem donaţii în bani. Orice sumă este bine venită.
Vom înfiinţa în acest sens un comitet de iniţiativă care va funcţiona la sediul SCMD.
Avem astfel oportunitatea ca, ajutând o familie nevoiaşă, să arătăm că suntem solidari cu problemele din societatea românească  şi că nu doar drepturile noastre sunt pe agenda de lucru a filialei.
Rolul rezervistului militar trebuie adaptat epocii în care o trăim. Nu se ştie niciodată dacă, ajutat acum de noi, vreunul dintre băieţii acestei familii nevoiaşe nu va ajunge un militar de carieră ce îşi va pune chiar şi viaţa în slujba apărării intereselor tării, aşa cum şi unii dintre noi au făcut-o.
Aşadar, în timpul scurt care a mai rămas până la sfârşitul lunii, aştept să vă mobilizaţi exemplar şi, împreună, să punem în aplicare un plan de ajutorare a acestei familii.
Cei interesaţi de proiect vă rog să mă contacteze la numărul de telefon 0766.66.54.36 – după ora 14.00 sau pe adresa de email: marianpopa66@yahoo.com.
Va mulţumesc anticipat!
Cu respect, Marian Popa