joi, 30 ianuarie 2014

Apelul Filialei 1 Craiova

APELUL
FILIALEI SCMD CRAIOVA CĂTRE TOATE
FILIALELE SCMD ȘI ANCMRR DIN ȚARĂ,Consternați și îngrijorați de situația penibilă la care s-a ajuns, ca urmare a lipsei de dialog real între cele două organizații ale militarilor în rezervă și în retragere, dar mai ales a îngâmfării și obedienței unor lideri ai celor două asociații față de diverse partide politice cu scopul de a-și realiza unele interese personale, membrii SCMD și ANCMRR din garnizoana Craiova, consideră că singura soluție viabilă a soluționării diferendului este luarea de atitudine, critică din interior și obligarea factorilor responsabili la un dialog real și concret la masa tratativelor.
Stimați camarazi, dialogul real ne va arăta „jumătatea plină a paharului care ne unește”, oferindu-ne posibilitatea de a găsi soluții comune pentru conviețuire și cooperare în bune condițiuni, în scopul realizării obiectivelor și dezideratelor comune ale categoriei noastre socio-profesionale.
Adevărul și prețuirea reciprocă sunt căile prin care ne vom impune în societatea Românească, ca o forță credibilă, capabilă să apere interesele militarilor fie ei activi sau în rezervă.
Reformând din interior cele două organizații, vom ajunge să avem liderii pe care îi merităm cu adevărat, oameni integrii și nu slugi cu simbrie, elite ale armatei și ale societății românești, recunoscuți și respectați de toți pentru ce au făcut și fac în interesul colectiv și nu pentru „neamul și acoliții lor”, personalități marcante cu un trecut curat, o demnitate și o onoare de necontestat, și nu potentate ai vremurilor apuse sau prezente intrați în sistem pe ușa din dos, pe filiere dubioase.
Numai prin unitate vom reuși să punem capăt disputelor artificiale dintre cele două organizații, ambele foarte importante, pentru apărarea drepturilor noastre. Acest „război în justiție” nu este războiul nostru al membrilor celor două organizații, el este războiul unor lideri pentru scopuri meschine de ordin personal, este un conflict generat la comandă politică de către „stăpânii” în slujba cărora aceștia se găsesc, fără a avea ceva în comun cu interesele militarilor onești și cinstiți.
Prin aceasta acțiune nesăbuită a liderilor ANCMRR, ambele asociații își vor pierde credibilitatea și reprezentativitatea, mulți dintre membrii de rând părăsindu-le dezamăgiți, fapt ce va duce la slăbirea forței noastre în fața pericolelor care ne pasc ca și categorie profesională. Oare cine are interes să decredibilizeze cele două organizații și mai ales de ce...? Momentul ales nu credeți că are legătură cu ceea ce trebuia să se întâmple în parlament cu legea pensiilor militare de stat? Sunt întrebări la care vă rog să meditați și apoi să faceți ceea ce trebuie…să acționați din interior pentru încetarea acestui fals conflict și trecerea urgentă la dialog.
Stimați camarazi, cele două organizații nu se exclud ci ele se completează prin forme și modalități de acțiune complementare oferite de cadrul legal existent. Datorită unor orgolii și ale unor interese de partizanat politic, astăzi am ajuns să fim „uneltele unor neica nimeni” care niciodată nu au iubit militarii adevărați, munca și sacrificiul lor, pentru ei fiind întotdeauna și rămânând „marea mută”.
Pentru onoarea și demnitatea militară, pentru trecutul nostru onest și plin de privațiuni, dar mai ales pentru viitorul Armatei Române și al minunaților ei slujbași – vă cer dragi camarazi, membrii ai ANCMRR și SCMD – TREZIȚI-VĂ!

Cu speranță,
Col.(r.)

Ioan Mișu NAON