SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

joi, 26 iunie 2014

Comunicat

COMUNICAT

B.O. al Filialei Craiova, a analizat în şedinţa sa lărgită din data de 25.06.2014 maniera tot mai neproductivă în care ordinea de zi a şedinţelor este impusă în mod nedemocratic şi nestatutar, temele abordate fiind în afara intereselor membrilor de sindicat, ele fiind emanaţia ,,gândirii creatoare” a unor vicepreşedinţi care au fost impuşi la CNR prin votul membrilor fondatori şi care prin inactivitatea lor, au reuşit să ducă în derizoriu imaginea unei organizaţii în care şi-au pus speranţele nu numai militarii ci şi o parte din societatea civilă.
Lipsa de viziune şi pragmatism a membrilor B.O.C., care nu au o agendă clară de activitate stabilită în baza deciziilor C.N.R., amatorismul şi diletantismul unor vicepreşedinţi care nu au reprezentativitate şi recunoaştere din partea membrilor de sindicat, jocul dublu al unor membri ai C.D. practicat în relaţia cu partenerii de dialog, au făcut ca organizaţia să-şi piardă credibilitatea atât în faţa membrilor săi care nu se mai regăsesc în ceea ce face actuala conducere, cât şi în faţa societăţii civile şi a foştilor „parteneri”.
Nu o dată, filiala Craiova a atras atenţia asupra derapajelor de la Statut şi a modului excesiv de autocrat practicat în conducerea organizaţiei, precum şi a lipsei de transparenţă în luarea deciziilor, fapt rămas fără rezultat.
În condiţiile în care problemele importante ale categoriei noastre socio-profesionale nu mai reprezintă o prioritate pentru conducerea S.C.M.D., când acţiunile noastre sunt unele de faţadă şi nu de substanţă, iar unii lideri sunt puternic înregimentaţi politic făcând jocul acestor partide în raport cu interesele membrilor de sindicat, considerăm că toate filialele au datoria de a se sesiza şi analiza actuala situaţie, impunând prin mijloace statutare măsurile adecvate pentru redresarea situaţiei.
Faptul că după doi ani de guvernare a celor pe care noi filialele    i-am susţinut pentru a ajunge la putere, revendicările noastre (promisiunile lor), sunt pe sfert onorate, iar S.C.M.D. este tratat în aceiaşi manieră de actualii parteneri de dialog, adică nu este ascultat, este în egală măsură un motiv de nemulţumire dar şi de analiză la nivelul filialelor, C.D. şi C.N.R.
Când Legea Pensiilor Militare de Stat zace de doi ani prin mapele unor foşti şi actuali miniştri care au promis să o pună în dezbatere publică cu celeritate, când filialele S.C.M.D. trăiesc pe unde apucă şi nu au acces în Cercurile Militare decât contracost, când Legea 241 „a făcut dreptate” nu până la capăt şi numai pe jumătate, nu mai suntem dispuşi să acceptăm ca în C.D. să se discute ca la bâlci, tot felul de năzbâtii care au menirea de a ne distrage atenţia de la adevăratele noastre probleme.
Domnilor colegi din C.D., noi v-am ales în acest for de conducere, nu pentru a vă satisface domniile voastre orgoliile, sau a vă certa pe teme care nu au nimic în comun  cu interesele noastre, ci pentru a pune în aplicare deciziile C.N.R. şi solicitările filialelor, solicitări legitime votate în cadrul A.G.
Incapacitatea organizatorică de care daţi dovadă, lipsa de predictibilitate şi stilul „pamfletar” în care trataţi problemele de interes general au condus la actuala situaţie în care nimeni nu ne mai bagă în seamă ca şi organizaţie, noi fiind incapabili de a mai genera vreun dialog cu instituţiile statului şi foşti parteneri.
Prea multă implicare politică strică domnilor membri ai C.D., motiv pentru care considerăm că a sosit momentul ca unii dintre „domniile voastre”, care sunteţi cu mâna în borcanul de miere pe la partide, să daţi dovadă de bun simţ şi să alegeţi... ori în căruţă, ori în teleguţă, pentru că aşa îi stă frumos unui ofiţer adevărat.
Sindicatul nostru, nu trebuie să suporte consecinţe şi etichetări nemeritate pentru „ambâţurile” şi faptele unora dintre domniile voastre, motiv pentru care vă solicităm să daţi dovadă de responsabilitate şi respect faţă de problemele de interes general ale organizaţiei şi faţă de camarazii care v-au acordat încrederea lor.
Dacă în întreaga noastră activitate, am manifestat un respect deosebit faţă de norme şi legi, atunci suntem obligaţi ca şi acum să manifestăm aceiaşi atitudine,fapt pentru care nu putem accepta la infinit manipularea unora legate de neconcordanţele dintre prevederile actului constitutiv al S.C.M.D. şi Statut, referitoare la durata mandatului membrilor C.D. şi data înfiinţării S.C.M.D.
Dacă la ultimul C.N.R., ne-am lăsat prostiţi şi am acceptat ca durata primului mandat al membrilor C.D. este de 5 ani şi nu de 4 ani (aşa cum se prevede în actul constitutiv) nu mai putem să înghiţim încă o „gulgută” şi să acceptăm ca C.N.R.-ul să se desfăşoare în luna noiembrie 2014 şi nu înainte de 18 AUGUST 2014, data de înfiinţare a S.C.M.D., pentru că în această situaţie ne situăm în afara cadrului legal, iar deciziile actualei conduceri care devine ilegitimă, devin nule de drept.
Stimate domnule preşedinte Dogaru, dacă vă solicităm să respectaţi legea, nu înseamnă că suntem infiltraţii celor care vor să omoare sindicatul, ci din contră înseamnă că suntem responsabili faţă de viitorul şi prestigiul organizaţiei.
Infiltraţii sunt lângă domnia voastră la Bucureşti şi vă rog să-i căutaţi printre cei care:
1. Au făcut şi mai fac potecă seara la Cotroceni pentru a lua o gură de „aer curat”;
2. Au fugit şi s-au înregimentat politic, făcând pact de coabitare cu cei care până mai ieri  îi înjura;
3. Aceia care prin jocul dublu practicat au încercat să împiedice apropierea noastră de fosta opoziţie, actuala putere şi au provocat prin manipulare, pătarea imaginii acestora, fapt care a condus la ridicarea unor mari semne de întrebare faţă de caracterul liderilor care conduc S.C.M.D.;
4. Aceia care, deşi nu au făcut nimic concret pentru ca Legea 241 să fie adoptată în forma negociată cu U.S.L., şi-au arogat cu impertinenţă meritul de a fi „binefăcătorii noştri”;
5. Aceia care v-au recomandat cu interes sau fără, casele de avocatură, în buzunarul cărora au fost drenaţi banii sindicatului şi pe care azi îi blamaţi numai de ochii noştri;
6. Aceia care zilnic vă întocmesc agenda şi care vă propun „temele de interes”, abătându-vă de la adevăratele teme de interes general ale S.C.M.D., împiedicând punerea în aplicare a deciziilor C.N.R.;
7. Şi nu în ultimul rând, printre aceia pe care domnia voastră şi răposaţii fondatori, i-aţi adus în conducerea organizaţiei „care cântă şi pe la alte mese” pe mai multe voci.
          Acestea sunt realităţile vieţii noastre de organizaţie, care au dus la neîndeplinirea scopului pentru care aceasta a fost înfiinţată, realităţi pe care nu le putem nega şi accepta la infinit şi de care se fac vinovaţi în primul rând cei care au condus organizaţia şi apoi şi noi cei care am acceptat toate aceste derapaje şi acţiuni prin care ne-am decredibilizat în faţa colegilor şi ai societăţii româneşti.
          Convinşi fiind că, singura soluţie prin care putem redresa situaţia actuală, redevenind o organizaţie puternică şi credibilă care să lupte pentru drepturile noastre, este o reformă internă autentică, filiala Craiova propune luarea în discuţie de către toate filialele a următoarelor probleme şi adoptarea următorului Calendar de activităţi:
          A. PROBLEME CARE SĂ FACĂ URGENT OBIECTUL PREOCUPARILOR CONDUCERII S.C.M.D.
1. Evaluarea situaţiei din teritoriu şi stabilirea cu exactitate a numărului de filiale şi a numărului de membri din cadrul acestora;
2. Comasarea filialelor mici din fiecare judeţ şi realizarea unei filiale puternice în plan local, cu personalitate juridică, credibile şi capabile să reprezinte interesele militarilor din zonă;
3. Rectificarea B.V.C. pe anul 2014, pe baza încasărilor reale şi redistribuirea sumelor încasate pe proiectele şi activităţile aprobate a se desfăşura în acest an. Finanţare pe proiect şi nu alandala;
4. Planificarea de acţiuni concrete de dialog şi chiar demonstraţii pentru realizarea urgentă a următoarelor obiective:
          a) Actualizarea viitoarei Legi a Pensiilor Militare cu propunerile S.C.M.D.;
          b) Urgentarea adoptării în Parlament a acestei legi în forma agreată de rezervişti;
          c) Redeschiderea discuţiilor cu ministerele de resort şi cu Guvernul României pentru aplicarea unitară a prevederilor H.G. nr. S-1019;
          d) Acordarea de spaţii pentru S.C.M.D. în incinta C.M. sau în unităţile dezafectate;
          e) Modificarea Legii 241 în sensul prevederii unui articol care să reglementeze recuperarea sumelor restante încasate abuziv de către stat;
5. Planificarea viitorului C.N.R. până la data de 18 August 2014 şi numirea unei comisii care să pregătească lucrările. Filialele să fie consultate asupra problemelor care urmează a fi dezbătute.
Locul de desfăşurare al C.N.R. să fie în Bucureşti, la el să participe şi reprezentanţii celor care urmează să ia decizii în legătură cu problemele noastre (ministerele de resort), precum şi partenerii de dialog (partide din opoziţie şi de la putere).

B. CALENDARUL ACŢIUNILOR:

1. Şedinţa C.D. care va stabili data desfăşurării C.N.R. şi comisia care pregăteşte lucrările;
                                                                             7 iulie 2014

2. Consultarea filialelor referitoare la temele ce urmează a fi dezbătute;
                                                                             20 iulie 2014

3. Desfăşurarea A.G. ale filialelor pentru desemnarea delegaţilor la C.N.R. şi a mandatului acestora;
                                                                             1 – 10 august 2014

4. Întocmirea Ordinei de zi a C.N.R. şi a materialelor, transmiterea lor la filiale;
                                                                             1 august 2014

5. Depunerea candidaturilor şi a moţiunilor pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte, secretar general şi prim vicepreşedinte.
                                                                    10 – 15 august 2014

6. CNR sa se desfăşoare în zilele de 16, 17 şi 18 august 2014 în garnizoana BUCUREŞTI;

PREŞEDINTELE FILIALEI CRAIOVA
Col.(r).

           IOAN MIŞU NAON