SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 20 iunie 2014

Scrisoare Deschisa


SCRISOARE  DESCHISĂ
ADRESATĂ  COMANDANTULUI  Bg. 2 INFANTERIE
           
          (urmare a neinspiratului gest prin care filialele Craiova ale Asociaţiilor ROMIL, PROCONCORDIA şi SCMD, nu au fost invitate la festivitatea prilejuită de repatrierea militarilor din B.26 I., atitudine care dovedeşte că în mentalitatea unor comandanţi nimic nu s-a schimbat, uitând că aşa cum faci aşa ţi se va face.)

Stimate domnule colonel, comandant al Bg. 2 Infanterie, prezentul demers reprezintă un mesaj la unitatea corpului de cadre din armata României, indiferent de poziţia în care fiecare ne aflăm, în rezervă sau în activitate, demers bazat pe respectul şi consideraţia, pe care fiecare le nutrim faţă de valorile autentice ale armatei Române ale democraţiei şi ale Statului de drept.
Numirea dumneavoastră într-o funcţie atât de importantă la comanda unei Mari Unităţi de elită a Armatei, care poartă în spate un trecut glorios, la care au contribuit deopotrivă soldaţi, subofiţeri, ofiţeri şi generali, vă obligă la o atitudine şi un comportament, pline de respect şi deferenţă faţă de toţi militarii rezervişti din garnizoana Craiova şi Asociaţiile din care aceştia fac parte, printre ei fiind foarte mulţi care v-au precedat în funcţii de conducere la nivelul fostei Armate a 3-a, Corpului 3 A., D. 2 I. şi Bg. 2 I., unitate pe care astăzi cu onoare o comandaţi.
Cu respect vă aduc la cunoştinţă că în garnizoana Craiova, există pe lângă ANCMRR şi alte organizaţii reprezentative pentru militarii rezervişti, la fel de onorabile şi responsabile prin ceea ce au făcut şi fac pentru creşterea prestigiului şi a onoarei instituţiei militare, dar şi pentru respectarea drepturilor militarilor rezervişti şi activi, printre care Asociaţia Militarilor ROMIL, Asociaţia Militarilor PROCONCORDIA şi nu în ultimul rând a puternicei Filiale a SCMD.
Negând existenţa acestora în spaţiul public, prin neinvitarea lor la activităţile publice desfăşurate în garnizoana va faceţi părtaşi şi la continuarea politicii de dezbinare a corpului de cadre active şi în rezervă, politică practicată de neinspirate personaje aflate în tranzit pe la conducerea M.Ap.N., contribuind astfel la slăbirea unităţii care a existat de veacuri între generaţiile de luptători care şi-au făcut datoria faţă de această ţară şi acest popor.
Cu speranţa că această atitudine faţă de aceste asociaţii, a fost o simplă „scăpare” şi nu are în spate alte raţiuni vă salutăm şi vă dorim succes în activitatea pe care o desfăşuraţi la comanda acestei M.U., atât de iubită şi apreciată în Craiova şi în România

         PRESEDINTELE  SCMD  FILIALA 1 CRAIOVA
         Col.(r.) 
                         IOAN  MIŞU  NAON