SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 30 aprilie 2010

JUSTITIE MILITARA

Domnului Oprea Gabriel
Imi pare rau , imi pare rau , ca nu exista in formatul Word litere atat de mici pe masura caracterului dumnevoastra . Nu va voi numi ministru, pentru ca pentru mine nu mai sunteti ministru,indiferent de functia pe care o ocupati sau o veti mai ocupa vreodata.
Nu va mai consider ministru domnule Oprea Gabriel pentru ca Armata Romana , nu poate avea ca ministru un om care a tradat de doua ori . Odata partidul care l-a propulsat in viata politica si l-a facut general, si a doua oara colegii, subordonatii si intreaga armata romana , cand a promis ca le va apara drepturile cu orice risc , pentru ca apoi, cand legea pensiilor a fost votata in Camera senatului , sa isi dea voturile partidului, celor ce l-au facut ministru, intr-un gest de recunostiinta slugarnica .
Nu va mai consider ministru domnule Oprea Gabriel , pentru ca nu va puteti ridica la nivelul celor ce au fost ministri inaintea dumnevoastra .De fapt , problema e ca nu va puteti ridica . Din pozitia in care ati stat dumnevoastra in fata celor ce v-au facut ministru, nu va mai puteti ridica niciodata . Ori un om cu pozitia dumneavoastra , nu poate fi ministru pentru ca Ministerul Apararii nu se poate conduce din pozitia aplecat.
Nu va mai consider ministru domnule Oprea Gabriel , pentru ca nici un ministru, nu si-ar lasa subordinatii fara asistenta medicala . Si ma refer aici la spitalul Militar si Policlinica Militara de la Oradea , care au fost cedate de dumnevoastra Ministerului de Interne , lasand 3000 de militari fara asistenta medicala , pentru ca apoi , cand ati fost solicitat sa reveniti, sa afirmati ca ati dat ordin sa se ia masurile ce se impun. De cine se impun domnule Oprea ? Cine sau ce interese va impun aruncarea militarilor in voia sortii ? Va acuz domnule Oprea Gabriel in acest caz fie de conducere defectuoasa a ministerului, prost manageriat, incompetenta , FIE DE TRADAREA INTERESELOR Ministerului pe care il conduceti si a intereselor militarilor ( a treia tradare la mana ).
Nu va mai consider ministru domnule 0prea Gabriel , pentru ca dumnevoastra sunteti precupet, nu ministru . Ati afirmat la intalnirea de la hotelul militar Haiducul, si apoi in plenul senatului, ca veti apara drepturile militarilor si nu veti admite sa fie modificare pensiile militarilor , pentru ca dupa cateva zile , dupa “ targuieli “ mascate , sa propuneti DUMNEAVOASTRA o varianta in care admiteati ciuntirea pensiilor unor categorii de militari , aplicand o discriminare arbitrara , injusta , neconstitutionala , neprincipiala , necamaradereasca . Si aici domnule ministru, incercand “ sa salvati “ pensiile unor categorii de militari, ati intentionat de fapt sa castigati capital politic si sa va atrageti de partea dumnevoastra , o importanta masa de rezervisti. Gestul dumnevaoastra VA DESCALIFICA DOMNULE MINISTRU SI E MAI GRAV DECAT CE INCEARCA DOMNUL Boc. In primul rand , pentru ca ati negociat pensiile militarilor , ca pe o lagatura de ceapa la taraba , de parca nu era vorba de respectarea unei legi, a unor drepturi castigate si obtinute legal, ci de o simpla suma de bani ce poate fi negociata. Cine v-a dat dreptul , cine v-a imputernicit sa negociati pensiile noastre domnule Oprea ? Daca nu stiati , militarii au demnitate , si nu isi negociaza principiile si onoarea . Dumnevoastra o puteti face , dar va rugam , negociati-va pensia dumnevoastra si atat .
Si in al doilea rand , domnule Oprea Gabriel , prin actul dumnevoastra ,ati incercat sa dezbinati militarii, ati comis o discriminare , “ aparandu-i “ pe unii, si sacrificandu-i pe altii, incercand astfel sa ii asmutiti pe unii impotriva altora . Ceea ce nu reusise colegul dumnevoastra Boc, incercati dumnevoastra sa faceti, aparandu-i pe unii si tradandu-i pe altii ( a patra tradare la mana domnule Oprea Gabriel – nu vi se pare ca e prea mult, chiar si pentru dumneavoastra ?Steaua si tradarea nu ?)
Colegul dumnevoastra Boc a fost mult mai cinstit si mai corect . Ne-a bagat pe toti in aceeasi oala ,ne-a tratat pe toti cu acelasi “ respect “ nu a facut discriminari in cadrul militarilor , dar dumnevoastra da , ati facut discriminari si ati tradat o parte din militari , etichetand astfel , ca “nesimtiti , “doar “ coloneii si generalii care au pensie peste 3000 de lei . Pai atunci, daca un colonel e nesimtit , pentru ca are o pensie de 3010 de lei ce eticheta puneti dumnevoastra unui general cu 4 stele , obtinute nici el nu stie cum ? Si ca sa nu spuneti ca vorbesc nefondat, va citez raspunsul dumneavoastra la intrebarea domnului Adrian Ursu vizavi de obtinerea cele de-a treia stele :
“Adrian Ursu: De ce aţi primit-o pe aia din 2008, că nu ne-aţi spus, ce aţi mai făcut eroic între timp?
Gabriel Oprea: În primul rand ar trebui să întrebaţi pe cel care m-a avansat, da? Pe… să-l întrebaţi.”
Iata deci domnule Gabriel Oprea ca nici macar “nu stiti” pentru ce ati fost avansat . Atunci cum sa stiti ce se intampla cu Spitalul Militar din Oradea ? Si raspunsul acesta domnule Oprea Gabriel VA DESCALIFICA !
Nu va mai consider Ministru domnule Oprea Gabriel, pentru ca dumnevoastra nu sunteti ministrul nostru ati spus-o chiar dumnevoastra.Daca incercati sa ma contraziceti, dati-mi voie sa va trimit iarasi la raspunsul dumneavoastra dat cu aceeasi ocazie domnului Adrian Ursu, la intrebarea daca ati vizitat MILITARII DIN TEATRELE DE OPERATII .
Adrian Ursu: Când aţi fost ultima dată în Irak sau în Afganistan, domnule Oprea?
Gabriel Oprea: Vă răspund imediat, pot să vă răspund?
Adrian Ursu: Vă rog.
Gabriel Oprea: Să ştiţi că în armata română, ca în oricare armată din NATO, nu sunt numai infanterişti, sunt şi profesori universitari, sunt şi medici universitari...si ofiteri de justitie militara …
Adrian Ursu: Corect. Pusesem o întrebare simplă.
Gabriel Oprea: Vă răspund imediat. Eu sunt general de justiţie militară. Dacă mă cheamă cineva în Irak, pe justiţie, mă duc în Irak. V-am răspuns la întrebare.
Noi intelegem de aici domnule Oprea Gabriel, ca dumnevoastra sunteti ministru numai pentru cei ce sunt ofiteri de justitie militara . Ceilalti pot sa moara linistiti , nu va deranjeaza , e dreptul lor , isi pot pierde viata , sau pensiile , sau dreptul la munca sau dreptul la o viata decenta , nu va amestecati, dumnevoastra sunteti un simplu ofiter de justitie, NU MINISTRUL APARARII NATIONALE .
Asa sa va ajute dumnezeu !
Inchei prin a va informa ca va dau dreptate !
NU SUNTETI MINISTRUL NOSTRU. Sunteti un ofiter de justitie militara .
Se mai pune o intrebare : ASTA E JUSTITIE, domnule Oprea Gabriel ?

PS . Ati afirmat ca daca se umbla la pensiile militarilor , aveti demisia scrisa . Si ce faceti cu ea domnule Oprea Gabriel ? Va aparati de muste ? Ca oricare altul in locul dumnevoastra o prezenta deja Primului Ministru . A , am uitat insa …dumnevoastra sunteti ofiter de justitie militara , nu Ministrul Apararii Nationale , deci nu aveti din ce functie sa va dati demisia .
Col( r)
Neacsu MARIN