SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

miercuri, 14 aprilie 2010

Raspunsul Ministrului Apararii Nationale la Scrisoarea deschisa a Filialei DOLJ







Raspuns la raspunsul domnului ministru Gabriel Oprea .

Intr-o zi , un om s-a apucat sa isi repare acoperisul .
Partea buna e ca era vreme frumoasa .
Partea proasta e ca dupa un timp a inceput sa ploua .
Partea buna e ca s-a gandit sa se dea jos .
Partea proasta e ca a alunecat si a cazut .
Partea buna e ca sub casa era o carutza cu fan .
Partea proasta ca in carutza era o furca cu coltii in sus .
Partea buna e ca nu a cazut in furca .
Partea proasta e ca nici in caruta nu a cazut !

Mi-am amintit aceasta anecdota , citind raspunsul Domnului Oprea la scrisoarea deschisa trimisa acuma o luna .De ce ? Pentru ca la fel ca si in anecdota , raspunsul Domnului Ministru , are parti bune si parti rele .
Partea buna e ca ne-a raspuns .
Partea proasta e ca raspunsul nu spune nimic din ce nu stiam nici macar pozitia oficiala. si personala .
Partea buna e ca decat nimic, tot ne spune ceva si anume ca stie ca legea lui Bock privind pensile , are efecte negative asupra personalului armatei .
Partea proasta e ca faptul ca stie asta nu ne ajuta si nici nu schimba nimic .
Partea buna e ca a mai avut si niste intalniri cu reprezentantii sindicatului si altor organizatii ale militarilor .
Partea proasta e ca in afara de prezentarea situatiei , nu s-a concretizat nimic .
Partea buna e ca le-a promis ca daca legea e votata in forma actuala , isi da demisia.
Partea proasta e ca ma indoiesc ca o va face.
Partea buna e ca daca totusi o face , isi salveaza onoarea .
Partea proasta e ca oficial nu a iesit pe nici un post pentru a spune ceea ce a spus in cadru restrans.

Am fi dorit un raspuns transant, oficial, in fata tarii, a subordonatilor si fostilor colegi, nu promisiuni facute pe sub mana , la coltul mesei sau in pauza la o tigare .
Deci domnul ministru a facut o frectie la un picior de lemn . La colt de strada spune una dar in cadru oficial, nimic.

Domnule ministru !
Va multumim pentru amabilitate si pentru raspuns chiar daca nu lamureste nimic, doar explica o situatie deja cunoscuta .
1.Cum spuneam , raspunsul dumnevoastra nu da raspuns la intrebarea pusa . Pentru a nu va face trimitere la vechea scrisoare , va rugam inca odata sa spuneti transant, oficial, care este pozitia dumnevoastra ca ministru al apararii fata de legea pensiilor, pentru ca argumentele in favoarea sustinerii actualului sistem de pensii si implicatiile aplicarii prevederilor proiectului de lege Boc , le cunosteam si noi aproape mai bine ca dumnevoastra. Iar propunerile , sa ne fie cu iertare , cam tot de la noi le aveti.
Deci raspunsul dumnevoastra e un raspuns evaziv, de politician , nu de militar.
2. Nu v-ati saturat de interpelari si intrebari puse de parlamentari, asociatii, sindicate, ziaristi, televiziuni ? Nu e rusinos pentru un ministru, sa lase sa iasa in fata natiunii fosti ministri, alti oameni politici care au avut mai mult sau mai putin legatura cu armata , ziaristi, analisti si sa spuna clar si raspicat ca sustin pozitia SCMD vizavi de proiectul legii pensiilor, iar dumnevoastra , Ministru Apararii Nationale , nu spuneti oficial decat ca legea afecteaza pensile militarilor?
DE CE NU ATI LUAT ATITUDINE, DE CE NU ATI ANUNTAT IN ACEL RASPUNS LA INTERPELARE CA NU SUSTINETI LEGEA SI CA VA SOLIDARIZATI MILITARILOR PE CARE II REPREZENTATI ?
Oare merita Guvernul Boc sa va legati numele de cea mai marsava lege a sa ?
3. Am mai avea o intrebare de data aceasta legata de alt proiect, cel al avioanelor F16 pe care armata urmeaza sa le cumpere . Intrebarea este : aceasata propunere este una politica , impusa de servilismul domnului Presedinte Basescu sau una militara impusa de servilismul dumnevoastra vizavi de domnul Basescu? Pentru ca ne vine greu sa intelegem, sa acceptam idea ca fostii nostri colegi de serviciu s-au prostit atat de mult incat sa propuna si sa sustina idea achizitionarii unor epave , in defavoarea unor avioane noi, mai performante , produse de SAAB. Daca nu ati citit inca scrisoarea directorului de marcheting al SAAB , o puteti gasi pe blogul SCMD , pentru a vedea avantalejele si dezavantajele achizitionarii avioanelor propuse de partenerul suedez .
Dati girul unei alte afaceri gen Hercules, sau Fregatele Ferdinand si Maria ? Dar ce am ajuns , lada de gunoi a armatelor SUA si Marii Britanii ?Nu mai avem nici un pic de mandrie ? Ne jucam cu viata militarilor nostri doar din dorinta de a multumi partenerul American ? Nu va e teama ca va puneti semnatura pe certificatul de deces al atator piloti care vor trebuii sa piloteze aceste piese de schimb ale aviatiei SUA, va puneti semnatura pe certificatul de deces al aviatiei militare si chiar al armatei Romaniei ?

DOMNULE MINISTRU, INCA MAI AVETI TIMP SA EVITATI SA DEVENITI GROPARUL ARMATEI ROMANE !

Filiala Dolj a SCMD