SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

duminică, 11 aprilie 2010

PENTRU ONOR INAINTE PREZENTATI ARM !

ALATURI DE POPORUL SI ARMATA POLONEZA .

Tragic. Nu sunt cuvinte pentru a exprima imensa durere si tragedie a poporului prieten polonez . Nu gasim cuvinte pe care sa le spunem pentru a alina cumva durerea celor care au suferit atata si au renascut de fiecare data din propria cenusa ca pasarea Phoenix . Desfiintati ca stat in cateva randuri , polonezii au gasit de fiecare data puterea , taria , de a reveni in istorie , ca stat de sine statator, ca aliat de nadejde, ca deschizator de drumuri . Sa nu uitam “ SOLIDARITATEA “.
Si iata , ca o noua tragedie zguduie poporul polonez prieten , si intreaga umanitate . Presedintele polonez Lech Aleksander Kaczynski, sotia sa si alti oficiali polonezi printre care si Seful Statului Major Polonez , se deplasau in Rusia pentru a comemora asasinarea a peste 4000 de militari si prizonieri de razboi polonezi in padurea de la KATYN, de catre NKVD. Istoria acestui masacru, cu interpretari si variante poate fi gasita pe adresa” http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_Katyn”
Ca militari nu putem sa nu remarcam inaltul patriotism al presedintelui polonez care mergea sa ii omagieze pe eroii armatei poloneze . Soarta si numai soarta a facut ca peste tragedia intamplata acuma 70 de ani sa se adauge una la fel de dureroasa . Poate Dumnezeu a vrut ca polonezii sa nu uite niciodata ce s-a intamplat la Katyn,sau poate a vrut sa inchida cercul si sa faca lumea sa uite ceea ce s-a intamplat acum 70 de ani , pentru a se ancora intr-un eveniment parca mai tragic . Nu vom sti niciodata care ii sunt caile , dar in mod cert , nu va uita nimeni , ca un presedinte de stat si-a pierdut viata in timp ce mergea sa isi cinsteasca eroii , armata , ofiterii, intelectualii , adevaratele valori.
Printre cei ucişi la Katyń s-au numărat un amiral, doi generali, 24 colonei, 79 locotent-colonei, 258 maiori, 654 căpitani, 17 căpitani de marină, 3.420 subofiţeri, câţiva preoţi militari, trei moşieri, un prinţ, 43 de oficialităţi, 85 de cetăţeni privaţi şi 131 de refugiaţi. Printre asasinaţi s-au aflat 20 de profesori universitari, 300 de doctori, sute de avocaţi, ingineri şi profesori, peste 100 de scriitori şi ziarişti şi aproximativ 200 de piloţi de aviaţie. În total, NKVD-ul a eliminat aproape o jumătate din corpul ofiţerilor polonezi.
Iata de ce presedintele polonez s-a simtit dator sa mearga sa comemoreze tragica pierdere a armatei poloneze , a poporului polonez .
Iata de ce , ca militari nu putem sa nu ne cutremuram si sa nu dam Onorul la trecerea in nefiinta a presedintelui Lech Aleksander Kaczynski, si a celor ce il insoteau .
Iata de ce Sindicatul nostru si-ar face o datorie de onoare daca ar trimite ambasadorului polonez , ministrului apararii polonez si sindicatului similar polonez coondoleante si sincere regrete din partea tuturor militarilor romani pe care ii reprezinta .

Filiala DOLJ a SCMD