SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 17 mai 2010

COMUNICAT

Comunicat !

Filiala Dolj a SCMD luand act de comunicatul lansat de Presedintele SCMD , domnul col (r) Mircea Dogaru, in virtutea drepturilor prevazute de statutul SCMD , isi exprima punctul de vedere , astfel :
1. Salutam cu entuziasm orice initiativa venita din partea conducerii sau oricarei persoane dispusa sa contribuie la indeplinirea scopurilor pentru care lupta sindicatul, fiind gata sa cooperam si sa colaboram cu orice organizatie , sau persoana care sprijina idealurile si principiile statutare ale SCMD .
2. In acest scop, Filiala Dolj a initiat de aproximativ 30 de zile discutii in vederea realizarii unui Protocol de colaborare cu alte 6 organizatii ale militarilor si politistilor din Craiova , proces aflat inca in faza discutiilor preliminare datorita unor probleme interne aparute in cadrul altor organizatii, dar care in aproximativ 30 de zile va fi finalizat .
3. In aceeasi idee a colaborarii si cooperarii , au fost initiate actiuni de identificare si contactare a tuturor sindicatelor ce au filiale in Craiova , in vedera cooperarii si informarii reciproce in legatura cu actiunile ce se organzizeaza pe zona Craiova -Dolj . La aceasta ora au fost identificate 53 de filiale ale diverselor Sindicate , care isi desfasoara activitatea pe raza Municipiului Craiova .
4. Filiala Dolj a dezvoltat si dezvolta relatii cu toate partidele parlamentare din judetul Dolj si aceste relatii se bazeaza pe respect reciproc . In acest sens , Filiala Dolj a fost invitata sa participle la Conferinta PSD Dolj ce va avea loc in data de 20.05.2010. in Craiova .
5. Filiala Dolj a sustinut in masura posibilitatilor si alte organizatii sindicale , manifestandu-si deschis solidaritatea cu ocazia diferitelor actiuni organizate de acestea , in speta greva sindicatelor din invatamant .
6. Ne bucuram sa aflam ca si la nivel Central exista aceleasi preocupari si asteptam cu nerabdare definitivarea Protocolului de colaborare cu FSLI pentru a putea pune in aplicare acest protocol la nivel local .
7. Si filiala Dolj a avut in plan participarea la actiunile din 12.05.2010 avand in vedere si un sprijin din partea Filialei Mehedinti , dar din pacate acest lucru nu a mai fost realizat, deoarece Asociatia Pensionarilor din Romania nu a putut organiza acest protest in Craiova , iar filala SCMD Dolj nu are inca forta necesara realizarii unei demonstratii cu impact pentru a realiza singura acest gen de actiuni.
8. In ceea ce priveste participarea la alte actiuni si demonstratii, consideram ca suntem prea mici pentru a putea organiza actiuni izolate , singulare , neposedand nici forta numerica nici forta de impact asupra autoritatilor , si nici experienta necesara organizarii unor miscari si demonstratii , proteste stradale . In aceasta idee , coonsideram, necesara colaborarea cu toate organizatiile sindicale pentru a fi informati si a putea sa ne asociem la orice miscare sindicala daca aceasta prezinta motivatii sociale sau strategice sau macar sa ne prezentam oficial punctul de vedere si -dupa caz- sprijinul fata de sindicatul sau actiunea in speta . De aceea , avand in vedere mai ales situatia exploziva actuala , datorata masurilor nu numai nepopulare dar si injuste anuntate de presedintele Basescu, consideram ca in acest moment e de importanta vitala pentru existenta si viitorul SCMD strangerea colaborarii cu toate sindicatele atata vreme cat in aceste momente urmarim interese comune .Colaborarea si cooperarea nu presupun neaparat subordonarea intereselor nostre celor ale altor confederatii si cartele sindicale ci doar realizarea unor raporturi de informare si sprijin reciproc si particparea la actiuni comune acolo unde este posibil . De aceea consideram ca orice fapt sau declaratie menita sa creeze neincredere si animozitate intre SCMD si alte sindicate sau conduceri sindicale , sunt total neinspirate si aduc prejudicii strategiei de viitor a SCMD .
9. Realizam totodata ca trebuie actionat cu prudenta , discernamant , tact, in conditii legale si nu trebuie sa ne lasam angrenati in actiuni care pot aduce prejudicii sau strica imaginea SCMD . In acest sens au fost deja luate masuri de personalizare a membrilor SCMD in cazul participarii la actiuni si manifestatii pentru a impiedica infiltrarea altor elemente in randurile noastre .
10. In conditiile in care cooperarea si colaborarea cu alte sindicate si asociatii ale militarilor este necesara , cooperarea intre filiale , informarea reciproca , schimbul de experienta devin prioritare si in acest scop am tinut intotdeauna sa aducem la cunostinta colegilor din alte filiale realizarile noastre si experienta noastra pentru ca numai cunoscand realizarile tuturor, cu bune si rele putem invata , putem capata experienta, putem deveni o forta , putem forma un sindicat puternic , cu idei si actiuni comune .
11. In ceea ce priveste relatia cu partidele politice , luate ca entitate , ne-am expus punctul de vedere . Cat despre apartenenta politica a membrilor filialei noastre , este un aspect care nu priveste Biroul Operativ, fiecare membru de sindicat fiind liber sa-si exprime simpatiile politice , oriunde in afara sindicatului . Nici nu ii folosim ca intrumente in interiorul partidelor lor , nici nu ii lasam sa se foloseasca de calitatea de membri de sindicat pentru alte interese . Echidistanta este reciproca si poate datorita acestui fapt SCMD Dolj este bine receptat in toate cercurile .

FILIALA DOLJ A SCMD
BIROUL OPERATIV .