SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 1 octombrie 2010

Activitatea Filialei SCMD Dolj reflectata in presa locala - Cuvantul libertatii din 01.10.2010




Raportul parlamentarilor liberali, prezentat sindicaliştilor SCMD Dolj
Parlamentarii PNL au reeditat întâlnirea cu membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, filiala Dolj, pentru dezbaterea legii unice de salarizare şi introducerea pensiilor militarilor în sistemul public. De această dată, liberalii au participat în formulă îmbogăţită – alături de senatorul Mario Ovidiu Oprea şi deputatul Mihai Voicu, la masa discuţiilor s-au aflat fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, deputatul Victor Paul Dobre şi deputatul Ionuţ Stroe.

Liberalii le-au prezentat celor aproximativ 100 de sindicalişti aflaţi la reuniune dovada certă a susţinerii pe care grupul parlamentar a garantat-o cadrelor militare la întâlnirea precedentă – contestarea Legii pensiilor la Curtea Constituţională a României. Sesizarea depusă la Curtea Constituţională în 23 septembrie a.c. ţine cont de argumentele comunicate la începutul acestei luni, de către SCMD, printr-o scrisoare adresată parlamentarilor României.

„În contestaţia înaintată la Curtea Constituţională am abordat principiul neretroactivităţii legii, dreptul la proprietatea privată asupra pensiei, dreptul la trai decent şi pensie, tratatele internaţionale privind drepturile omului, la care România este parte, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale. Este un document solid şi avem încredere că verdictul Curţii Constituţionale va fi unul favorabil”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Legea-capcană
Parlamentarii PNL le-au explicat sindicaliştilor faptul că promulgarea legii pensiilor îi afectează de două ori – o dată prin recalcularea pensiilor şi a doua oară prin creşterea vârstei de pensionare – şi le-au atras atenţia asupra semnării actului prin care solicită de bunăvoie recalcularea pensiilor. În urma recalculării pensiilor, oamenii se trezesc cu reduceri drastice ale venitului lunar. Ei sunt în imposibilitatea de a contesta reducerea, deoarece semnarea documentului coincide cu exprimarea propriei voinţe. „Din ultimele informaţii, 50% dintre cadrele militare au semnat actul prin care solicită recalcularea pensiei. Aceştia trebuie să ştie că devreme ce există semnătura lor pe document nu se mai poate face nimic pentru a opri recalcularea pensiei”, a adăugat fostul ministru al Muncii.

Mariana Câmpeanu: „România, salvată de pensionari?”

Extinderea măsurilor de austeritate la nivelul pensiilor, mai cu seamă a categoriilor ocupaţionale, este argumentată de guvernanţi prin faptul că bugetul de stat nu mai poate suporta costurile prestaţiilor sociale. Parlamentarii liberali au replicat spunând că reducerea pensiilor nu va salva bugetul României, distribuit oricum în mod ineficient. „Costurile ridicate ale serviciilor sociale reprezintă o altă minciună. În comparaţie cu ţările europene, suntem pe penultimul loc în ceea ce priveşte procentul din PIB alocat prestaţiilor sociale. 12%, din care 6-7% pentru pensii, este un procent nesemnificativ în comparaţie cu 30% cât alocă celelalte state”, a conchis Mariana Câmpeanu.



Col. Ioan-Mişu Naon, preşedintele SCMD Dolj:
«Ceea ce ni se întâmplă nouă, militarilor activi şi în rezervă din această ţară, este o ruşine. Am fost dezonoraţi, terfeliţi, jigniţi, fără a se cunoaşte că pentru noi, militarii, onoarea şi demnitatea înseamnă mai mult decât punga cu bani. Militarii îşi fac datoria şi îşi dau viaţa în teatrele de operaţii, pentru că sunt sub jurământ faţă de popor. Avem dreptul şi puterea să spunem NU acestor ruşinoase atitudini din partea clasei politice».
LAVINIA ILINA