SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 17 decembrie 2010

Reuniunea jubiliara a Filialei Dolj a SCMD reflectata in presa locala


          Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Filiala Dolj a organizat, ieri, la Craiova, o întâlnire jubiliară, pentru a aniversa un an de la înfiinţarea filialei judeţene. Cu această ocazie, membrii grupării sindicale s-au reunit la Clubul „Electroputere”, în prezenţa unor oaspeţi deosebiţi, printre care s-au numărat învăţătoarea Cristiana Anghel şi preşedintele SCMD, col. (r.) Mircea Dogaru.

           Filiala doljeană a SCMD a parcurs o perioadă dificilă, câteva luni presărată cu proteste, care au ajuns şi în Capitală, cu dezbateri şi negocieri pentru a nu-şi pierde drepturile salariale sau pensiile, dar şi pentru a-şi apăra demnitatea. Cu ocazia aniversării unui an de la înfiinţare, sindicatul a organizat o reuniune a membrilor săi, dar a lansat o invitaţie de participare la eveniment şi către învăţătoarea Cristiana Anghel, din Caracal. Învăţătoarea a ajuns să fie cunoscută în toată ţara, după ce a protestat faţă de scăderile salariale impuse de guvernanţi, intrând în greva foamei din august până în noiembrie, când starea de sănătate a femeii s-a degradat serios.

„Am invitat-o pe învăţătoarea Cristiana Anghel, pentru forţa exemplului pe care ni l-a dat tuturor, atunci când şi-a pus viaţa în pericol, pentru a arăta ce înseamnă curajul şi devotamentul, unei societăţi civile care nu reacţionează în faţa ofensivei actualei conduceri a ţării. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa unei puteri care nu mai respectă legea şi, în definitiv, drepturile fundamentale ale omului”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCMD Dolj col. (r.) Cristache Teofil.

        În cadrul reuniunii de ieri, reprezentanţii filialei doljene a SCMD au acordat şi distincţii. Pentru curajul cu care şi-a pus viaţa în pericol, Cristiana Anghel a primit o Diplomă de Excelenţă. De asemenea, preşedintele SCMD, col. (r.) Mircea Dogaru, a primit o diplomă de excelenţă pentru sprijinul acordat filialei doljene în primul an de activitate, dar şi pentru activitatea în cadrul grupării sindicale.

Cuvantul Libertatii, nr. 6430, 17.12.2010
LAVINIA ILINA