SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 15 februarie 2014

Trădare

„TRĂDARE, TRĂDARE… DAR SĂ ȘTIM ȘI NOI”

 PUNCTUL DE VEDERE AL FILIALEI 1 CRAIOVA
FAȚĂ DE DECIZIA C.D. AL SCMD ADOPTATĂ ÎN
ȘEDINȚA DIN DATA DE 07.02.2014

BO al Filialei 1 Craiova, întrunit în data de 13.02.2014, consideră că decizia adoptată de către CD, referitoare la încălcarea actualelor protocoale încheiate cu USL și sprijinirea unei alte formațiuni politice, născută la ceas de seară, la alegerile europarlamentare pe așa-zise „liste naționale” este o acțiune neinspirată și nestatutară, menită a distruge din interior organizația sindicală a militarilor, cu următoarele consecințe:
1.        Neadoptarea în parlament a Legii Pensiilor Militare de Stat în forma propusă și agreată de SCMD, ci într-o formă elaborate de domnul Dușa (forma negociată cu domnul Oprea prin care rămânem în sistemul contributiv, legați de punctual de pensie) și nu de gradul militar.
2.    Ruperea oricăror relații de colaborare cu actuala putere pe care am sprijinit-o pentru a ajunge la putere.
3.    Oferirea unui pretext, partenerilor din USL pentru a nu mai duce la îndeplinire angajamentele din protocoalele semnate.
4.    Compromiterea imaginii SCMD în societatea civilă și decredibilizarea, categoriei noastre socioprofesionale.
5.    Respingem orice formă de nouă alianță până când revendicările militarilor ce au fost promovate și acceptate de către actuala putere nu devine realitate.  Ne menținem toate punctele de vedere inițiale ale SCMD (cele care au unit toate cadrele militare în acest sindicat din toate structurile sistemului de apărare și siguranță națională).
În concluzie apreciem că se impune anularea deciziei adoptate fără consultarea filialelor SCMD, în mod abuziv și nestatutar.


Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova