SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

duminică, 16 iunie 2013

Zi istorică la Calafat


ZI ISTORICĂ LA CALAFAT

Vineri 14.06.2013, Calafatul oraşul dunărean din care prima salva de tun în mai 1877, a marcat declanșarea “Independentei de stat a României”, a îmbrăcat haine de sărbătoare şi a primit oaspeţi de vază pentru a „Inaugura PODUL PESTE DUNĂRE”, care leagă cele două oraşe istorice Vidin şi Calafat.
La festivitatea restrânsă de pe malul românesc la care publicul nu a avut acces au participat însă oficiali români şi bulgari şi multă, multă „potera” în civil.
Dacă măsurile sporite de siguranţă le pot înţelege nu pot însă să înţeleg de ce guvernanţii au fugit de popor şi le-au răpit plăcerea de a fi şi ei martori la un asemenea „eveniment istoric”.
Prezenţa mea şi a colegilor mei din filialele Craiova, Calafat şi Pleniţa a SCMD a avut ca scop „Înmânarea Domnului Premier al României”, a unei scrisori prin care încercăm să-i explicăm situaţia aberantă şi alarmantă în care se găsesc o parte dintre colegii noştri, care din nou sunt „agresaţi” de noi decizii de pensii micşorate şi decizii de returnare a sumelor încasate necuvenit (în opinia unora), dar şi pentru a revedea oraşul în care în 1977 ca tânăr ofiţer de artilerie am filmat în regia lui ALEXANDRU CAPUŞNEAC un filmuleţ care marca bombardarea Vidinului în 1877, filmuleţ în care eu şi soldaţii pe care îi comandam jucam rolul eroilor din acea epocă.
Datorită timpului scurt avut la dispoziţie şi a programului foarte încărcat al Premierului, întâlnirea nu a fost posibilă, documentele fiind înmânate prin intermediul Doamnei Primar Lia Olguţa Vasilescu şi Domnul Ministru Mihai Voicu, prilej de a le mulţumi încă odată pentru disponibilitatea de care au dat dovada în a explica Domnului Premier Victor Ponta aberanta situaţie în care s-a ajuns cu pensiile militare.
Aceasta nouă încercare de a sensibiliza actuala putere şi ai determina să îşi tină promisiunile, se înscrie în seria acţiunilor iniţiate de Filiala Craiova de menţinere a „dialogului” cu cei pe care i-a sprijinit şi în care şi-a pus toate speranţele, şi nu constituie o încercare de punere în dificultate a altor structuri ale SCMD, care ar trebui să facă mult mai mult, pentru a avea un dialog permanent şi constructiv cu actuala putere.
Fiecare Filială şi structură face ceea ce poate într-un efort unitar şi nu trebuie ca unii să se simtă lezaţi că noi cei de la Craiova, am avut şi avem şansa unei comunicări mai bune cu USL.
Fiecare culege ceea ce a semănat. Cu speranţa că şi acest demers va contribui la soluţionarea urgentă a situaţiei aberante în care ne găsim şi Domnul Ponta va debloca situaţia.
Vă salutăm cu deosebită consideraţie şi prietenie.


Biroul Operativ al Filialei Craiova