duminică, 22 ianuarie 2012

Mitingul de la Craiova. Reacții în presă


Proteste la Craiova. “Piticu’ şi Chioru’ au sărăcit poporul”

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 15.00, pe esplanada Clubului Electroputere din municipiul Craiova, apoi au plecat într-un marş, oprindu-se pentru câteva minute în faţa unei biserici, unde au rostit rugăciunea “Tatăl Nostru”, informează Mediafax. Marşul, pe parcursul căruia circulaţia rutieră a fost blocată, s-a încheiat în Piaţa Prefecturii, unde manifestanţii au fost aşteptaţi de alte câteva zeci de persoane.
Protestatarii au avut fluiere şi au scandat “Nu staţi la balcoane că muriţi de foame”, “Veniţi cu noi”, “Anticipate”, “Nu vă fie frică că Băsescu pică”, “Piticu’ şi Chioru’ au sărăcit poporul”. De asemenea, au avut pancarte cu mesajele: “Patria este norodul, iară nu tagma jefuitorilor”. “Noi cu mândria, voi cu hoţia”, “Jos Băsescu”.
Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Astfel, la protestul care a fost autorizat au participat 200 de militari în rezervă, cărora li s-au alăturat circa 300 de membri PSD, precum şi oameni simpli.
Printre protestatari s-a aflat şi învăţătoarea Cristina Anghel, care în urmă cu aproximativ un an a intrat în greva foamei. Sursa: Mediafax