SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 27 ianuarie 2012

Pamflet


LUPUL MORALIST
(pamflet)

Într-o conferinţă de presă susţinută în ziua de 25.01.2012, primarul penal al Craiovei, PD-Lacheul Antonie Solomon, şi-a reînnoit jurământul de vasalitate faţă de şi mai penalul său suveran, garant al neconstituţionalităţii legilor promulgate pentru uzul supuşilor Domniei - Sale.
Recunoscător pentru faptul că l-a scăpat de turtoi, permiţându-i să revină la şampanie, lăutari şi icre negre, tuciuriul s-a lansat în aberaţii referitoare la salvarea poporului român de către cel ce, de peste două săptămâni, este preaslăvit în Piaţa Universităţii şi în alte locuri publice din principalele localităţi ale plaiului nostru mioritic. În imensa sa nesimţire, Aiurică, pre numele sau de alint, a îndrăznit să citeze din poetul al cărui exil în sudul Dunării îl propusese Băsescului mai anţărţ, care, chipurile, l-ar fi făcut brancardier pe Raed Arafat, supralicitând şi negând meritele doctorului ce, spre deosebire de el şi mentorul său, a făcut atâtea pentru toţi românii, nu doar pentru găşcarii din clica lor portocalie.
În plus, a încercat să minimalizeze importanţa protestelor celor care, de două săptămâni, strigă în agora împotriva nesimţirii şi aroganţei celor ce ne conduc, înfruntând frigul, intemperiile şi bastoanele jandarmilor cu ciorapi pe faţă (precum, odinioară tâlharii şi călăii), atât în capitala ţării cât şi în majoritatea reşedinţelor de judeţ, pretinzând că sunt manipulate.
Pentru a demonstra manipularea din seaca sa glăveajă, primarul despre care unii spun că s-ar trage dintr-o etnie renumită prin aplecarea sa spre înşelăciuni şi furtişaguri, a dat exemplu mişcarea de protest a militarilor rezervişti din Craiova, desfăşurată, de altfel, cu înalta sa aprobare.
Escamotând adevăratele motive ce au determinat protestul rezerviştilor olteni, care i-au fost aduse la cunoştinţă, în scris, odată cu solicitarea autorizării mitingului, primarul fost şi viitor puşcăriaş, a minţit cu nonşalanţă, spunând că aceştia au ieşit în stradă pentru că le-au fost diminuate pensiile, deşi nu ar fi avut temeiuri, îndemnizaţiile rămase fiind destul de mari.
“Eu primesc 33 de milioane, ca primar, şi toate reproşurile voastre – s-a văicărit edilul, adresându-se ziariştilor – iar tu stai la pensie pe 30 de milioane şi mai ieşi şi în stradă”.
Aş dori să-i aduc la cunoştinţă cetăţeanului primar că, chiar dacă asta ar fi fost motivul, nu toate pensiile bat spre 30 de milioane, ci doar cele ale foştilor generali sau ale ofiţerilor cu funcţii similare acestora şi care, pe vremea noastră, nu erau aşa numeroşi ca astăzi, când sunt ridicaţi la rangul de general toţi lipitorii de afişe.
Aş dori, apoi, să-i sugerez edilului să stea acasă, dacă dă-n brânci de atâtea responsabilităţi, că doar are din ce trăi.
Cât despre modicul său salariu de primar, nu cred că pentru acesta vine el, zilnic, în clădirea de pe strada A.I.Cuza. Nu o spun eu, ci magistraţii care au semnat mandatele de arestare pe care era menţionat numele inculpatului Solomon Antonie, şi care vorbesc, pe bază de probe, de consistente venituri suplimentare, recte comisioane, în valoare de multe zeci de mii de euro.  Şi astea numai intr-un dosar. Ce-o fi în celelalte…Dumnezeu cu mila!
Aşa că nu prea eşti cel mai nimerit să ne dai lecţii de moralitate, cetăţene Solomon!
Cred că ştii acum, din proprie experienţă, unde se foloseşte acest apelativ. Oricum, nu cred că mai ai pretenţia să ne adresam cu “domnule…”. Domnii nu fac puşcărie! Decât, cel mult, pentru ideile şi crezurile lor, din motive politice, nu pentru fapte de drept comun!
Şi ar fi mai bine, cetăţene Solomon, să fii corect în relaţiile cu ofiţerii. Pentru că, altfel, unii dintre ei (Tănase, Enea, Maria….), s-ar putea să-şi reamintească chestii mai vechi, care nu ar da bine la rămăşiţele imaginii tale. Poate şi finul tău, de care aminteai la conferinţa de presă, primare. Nu ne forţa să scurmăm printre gunoaie!

 Andrei DIMA