SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 24 martie 2012

Pichetarea în presa locală


Foştii militari, asalt la sediile UNPR şi PDL

Protestatarii au acuzat partidul de guvernământ pentru constituirea unui regim nelegitim, corupt, paramilitar şi antinaţional
193 vizualizări  
Poze Foştii militari, asalt la sediile UNPR şi PDL
Adriana POENARU, Ionela PREDESCU, 23 martie 2012, 12:10
Aproximativ 50 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), în Rezervă şi Retragere, au protestat ieri la filialele municipale ale celor două partide aflate la putere, PDL şi UNPR.
Timp de aproape două ore, în faţa sediilor de partid ale PDL şi UNPR din Craiova, reprezentanţii SCMD au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale: “A venit vaporul, să plece dictatorul”, “Băsescu e ipocrit, niciodată umilit”, “Ieşi afară, javră ordinară”, “Băsescule, pân’ la Paşti să ne laşi”, “Băsescu e dictator şi urăşte acest popor”, “Ghici, ghicitoarea mea, pân’ la Paşti cine va pleca”. De înţepături nu a scăpat nici preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, care, în accepţiunea manifestanţilor, este un trădător: “Oprea şi ai lui, trădătorii neamului”.

Guvern legitim pentru ieşirea din criză

Participanţii la miting au declarat că prin acest mod de acţiune vor să tragă la răspundere partidul de guvernământ pentru constituirea unui regim nelegitim, corupt, paramilitar şi antinaţional. Aceştia au susţinut că au obţinut, până în prezent, peste 1.200 de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile împotriva deciziilor de recalculare a pensiilor emise în baza HG nr. 735/2010, acestea fiind considerate nule de drept, deoarece au fost promovate în plină perioadă de suspendare definitivă şi executorie a acestei activităţi cu un nepermis caracter retroactiv. “Acest protest este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere, şi de luni întregi noi am făcut un protocol cu dânşii, să ne sprijinim în ceea ce înseamnă protestele care au început încă de anul trecut vizavi de situaţia dezastruoasă în care se află întreg poporul - sindicate, profesori, medici, pensionari. Toţi trăim la limita sărăciei. Noi nădăjduim că până la urmă preşedintele ţării va conştientiza că e nevoie de un guvern legitim, în care să credem cu toţii şi care să găsească soluţii pentru a ieşi din criză şi să fie alegeri anticipate, corecte”, a precizat Petre Nadolu, reprezentant al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989.

Ediție Specială - 23.03.2012