SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

miercuri, 21 martie 2012

PROLOG LA ARTICOLUL “DEPROFESIONALIZAREA POLIŢIEI….”


PROLOG LA ARTICOLUL “DEPROFESIONALIZAREA POLIŢIEI….”


Duminică, 11 martie curent, preşedintele Băsescu a declarat, la emisiunea “După 20 de ani” de la PRO TV, că în următoarea şedinţă CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile M.A.I. a “neaveniţilor poliţişti” angajaţi fără selecţie în 2006 - 2007.
“Angajarea fără selecţie în 2006-2007 a dus la evenimente tragice, ca cel de la Perla”, a precizat preşedintele statului. Oamenii care nu au făcut o şcoală de poliţie să fie scoşi din sistem, atât poliţişti, cât şi jandarmi. “Avem absolvenţi de Academie de Poliţie care nu şi-au găsit un loc de muncă, iar noi ţinem în sistem oameni fără studii” a mai spus Traian Băsescu.
Ceea ce a uitat sau, mai degrabă, nu a vrut sa precizeze preşedintele Băsescu, este că angajarea a mii de poliţişti fără studii de specialitate în 2006 - 2007 a fost o consecinţa directă a îndepărtării voite din sistem a mii de profesionişti fără culoare politică, dictată de domnia sa în 2005 şi executată de ministrul de interne Blaga, cu concursul secretarului de stat Andreescu şi al chestorului Fătuloiu, în scopul portocalizării şi fidelizării instituţiei. Cu doar o zi înainte de declaraţia preşedintelui scrisesem şi publicasem pe blogul personal, iancubatza.blogspot.com, un articol care viza  deprofesionalizarea Poliţiei ca o consecinţă a acestei acţiuni. Consider că prin declaraţia domniei sale, preşedintele Băsescu nu face decât să-mi confirme şi oficializeze concluzia. Citiţi-l şi judecaţi şi domniile voastre dacă am sau nu dreptate!
                                                                                                               Iancu Bâţă